Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Öğrencilerin korkulu rüyası matematik

        Lütfi ERDOĞAN / HT GAZETE

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 29-30 Nisan günlerinde 8. sınıf öğrencilerinin gireceği ortak sınavlar öncesi dev bir anket gerçekleştirdi. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) ile ilgili, 270 bin 220 öğrenciye sorular yöneltildi. Katılanların yüzde 51’inin kız, yüzde 49’unun erkek olarak belirlendiği ankete göre, öğrencilerin yüzde 52’si matematik, yüzde 27’si yabancı dil sınavında zorlanıyor. Öğrencilerin yüzde 95’i resmi, yüzde 5’i özel okulda öğrenim görüyor. Araştırmadan çıkan sonuçlar şöyle:

        -Öğrencilerin yüzde 34’ü sınavlara, okullarda verilen ücretsiz kurslardan yararlanarak hazırlanıyor.

        -Yüzde 24’ü sadece okul, yüzde 20’si dershane, yüzde 7’si okul ve dershane, yüzde 4’ü etüt merkezleri, yüzde 2’si özel ders alarak, yüzde 2’si özel ders ve dershane, yüzde 2’si dershane ve etüt merkezi, yüzde 2’si ücretsiz okul kursu ve etüt merkezi, yüzde 3’ü diğer çalışma yöntemiyle sınavlara hazırlandığını belirtti.

        -Öğrencilerin yüzde 52’si matematik, yüzde 27’si yabancı dil, yüzde 9’u fen ve teknoloji, yüzde 8’i inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersinde zorlandığını kaydetti. Matematik dersinde zorlananların yüzde 52’sini kız öğrenciler, yüzde 48’ini erkek öğrenciler oluşturdu.

        -“Sınavlara hazırlık aşamasında okulda öğrendikleriniz ne kadar yeterlidir?” sorusuna yüzde 50’si “Yeterli” yanıtını verdi. Öğrencilerin yüzde 41’i “Kısmen yeterli” derken, yüzde 9’u ise “yetersiz” olduğunu söyledi.

        -“Sınav öncesi kaygınız hangi düzeydeydi?” sorusuna yüzde 59’u “Orta”, yüzde 30’u “Yüksek”, yüzde 11’i “Düşük” yanıtını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ