Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Doğu Perinçek: Seyit Rıza değil Atatürk desinler CHP’de birleşiriz

        Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek gazetelerin yöneticileri ve yazarlarına verdiği akşam yemeğinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP'ye koalisyon sinyali gönderen Perinçek, "CHP’liler Altı Ok’u sayamaz’“CHP’li Kemalistlerle Atatürkçü gelenekten gelenlerle zaten , bizi destekliyorlar. Altı Ok’u kabul etsinler, sahip çıksınlar, Seyit Rıza değil Atatürk desinler Dersim değil Tunceli desinler o zaman CHP’de birleşiriz" dedi.

        'ALTI OKU SAYAMAZLAR'

        Perinçek, "Ben Altı Ok’u sayıyorum. Vatan Partisi yöneticilerine de sorunun bir çırpıda sayarlar ama CHP yöneticileri Altı Ok’u sayamazlar" diye konuştu.

        Genel Başkan Perinçek sözlerini şöyle sürdürdü:

        Demokratik haklar açısından Kürt sorunu bitti. Kürtçe konuşmak yazmak. Kürtçe yayın radyo, televizyon. Bütün bu talepler karşılandı. Dolayısıyla Türkiye’de Kürt sorunu çözülmüştür, Kürt sorunu yoktur. ABD’nin bölücülük sorunu vardır. Bu talepler karşılandıktan sonra geriye ne kaldı devlet kurmaları bu da mümkün değildir. Bu Türkiye’yi dağıtır, parçalar. Anadilde eğitim de mümkün değildir. Anadil tabi ki önemlidir. Kürtçe ile bilim yapmak mümkün değil. Kimya, fizik, hukuk, sosyoloji yapamazsınız. Ali okula git, Ayşe ip atla seviyesinde kalır.

        'AVRUPA PARLAMENTOSU'NUN KARARI ORTAÇAĞ'A DÖNÜŞ'

        Doğu Perinçek, Avrupa Parlamentosu’nun Ermeni tezlerine destek kararıyla ilgili de şu değerlendirmeleri yaptı: AP, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararını çiğniyor. Bunun da ötesinde, ceza hukukunun temeli olan ‘kanunsuz suç olmaz’ ilkesini ayaklar altına alıyor. Papa’nın fetvasından sonra AP de haçlı seferine katıldı. Avrupa Ortaçağ’a dönüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ