Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem THY uçağına bomba ihbarı

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        "Kargo da Bomba Var" yazılı bir kağıt bulunması üzerine geri dönen Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Basel seferini yapan uçağında güvenlik ekiplerinin kontrolleri sonucunda ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

        Yeniden aramadan geçirilen yolcular başka bir uçakla Basel'e götürülecek.Uçağın içinde yer alan yolculardan biri olan MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan, twittter hesabından "Basel'e gitmek üzere bindiğimiz THY uçağı bomba ihbarı üzerine kalktıktan bir saat sonra geri dönmek zorunda kaldı.

        Kabin memuru arkadaşların arka taraftaki tuvalette buldukları bir dosya büyüklüğünde kağıtta uçağa bomba yerleştirdiğini yazmışlar. En son Sao Paulo uçağında da böyle bir ihbarın yapıldığını ifade eden yetkililer,son dönemde bu tip ihbarların arttığını ifade ettiler"

        1 AYDA 5. İHBAR

        THY uçakları, 'bomba endişesi’ nedeniyle son 30 gün içinde tam 4 kez havadan dönerken biri de yerde 4 saat bekledi. Son olarak da bugün İstanbul-Basel seferini yapan THY uçağının tuvaletinde, " Kargo da bomba var" yazılı bir dosya kağıdı buldu.

        BOMBA NOTUNDA PARMAK İZİ

        THY'nin İstanbul'dan Basel'e giden Boeing 737-800 tipi uçağı tuvaletinde bulunan "bomba" notunda parmak izlerine rastlanıldığı öğrenildi. Daha önceki ihbarlarda ise parmak izi tespiti yapılamamıştı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ