Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Recep Tayyip Erdoğan, BM'ye '5 ülke dünyanın kaderini belirleyemez' dedi

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'daki resmi ziyaretinin ikinci gününde Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile, Türkistan'da Hoca Ahmet Yesevi Türbesi'ni ziyaret etti. Erdoğan ardındanNazarbayev ile Türkiye Diyanet Vakfı'nca (TDV) Hoca Ahmet Yesevi Camii ve külliyesinin açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de eşlik etti.

        'SİZİ YAN YANA KOYMUŞLAR'

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nursultan Nazarbayev Üniversitesi'nin bünyesinde yer alan ve girişinde Mustafa Kemal Atatürk ve Nursultan Nazarbayev'in büstlerinin bulunduğu Türk Halkları Müzesi ziyaret edildi. Müzede Türk dünyasının ileri gelenlerinin resimlerini ve Türk halklarının kıyafetlerini inceleyen Erdoğan görevlilerden bilgi aldı.Ziyaret sırasında Nazarbayev duvardaki bir resmi işaret ederek Erdoğan'a gösterdi. Atatürk'le Nazarbeyev'in yan yana yer aldığı duvar resmini gören Erdoğan "Sizi yan yana koymuşlar "dedi. Gülümseyen Nazarbayev de yanındaki görevlilere dönerek, "Tayyip Bey'i de Atatürk'ün yanına koyun" dedi. Erdoğan bu söz karşısında tebüssüm etti.

        FAHRİ DOKTORA UNVANI

        Erdoğan ardından da Şimkent şehrinde Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde kendisine tevdi edilen fahri doktora unvan törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi, dünyanın kaderini belirleyemez, belirlememelidir diyoruz. Çünkü dünya beşten büyüktür. Öyleyse tüm dünyanın kaderini, ne için bu beş tane üyeden bir tanesinin kararı belirlesin. Bu adil bir dünya olmaz. Onun için el ele vermeye mecburuz, dayanışma halinde olmaya mecburuz" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ