Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik 1776 emniyet müdürü ile 10 emniyet amiri emekliliğe sevk edildi

        HABERTURK.COM - AA

        Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu bin 776 emniyet müdürü ile 10 emniyet amirinin emekliliğe sevk edilmesini kararlaştırdı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 6638 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 4 Nisan 2015 tarih ve 29316 sayılı Resmi Gazete'de yürülüğe girdiği hatırlatılarak şöyle denildi:

        "Kanunun amir hükümleri gereğince, Emniyet Genel Müdürü başkanlığında 13-16 Nisan tarihleri arasında toplanan Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; bin 142 Birinci Sınıf, 269 İkinci Sınıf, 184 Üçüncü Sınıf, 181 Dördüncü Sınıf Emniyet Müdürü ile 10 Emniyet Amirinin emekliye sevk edilmeleri uygun görülmüştür"

        Açıklamada, ilgili personelin emeklilik durumunu Personel Bilgi Sistemi'nden kendi kullanıcı adı ve şifresini girerek öğrenebileceği kaydedildi.

        BU BİR TASFİYE Mİ, DEVAMI GELİR Mİ?

        AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "17-25 Aralık Türkiye'ye yönelik yolsuzluk kılıfının içerisinde gizlenmiş bir darbe girişiminin adıdır. Bu darbe girişimine alet olmuş olan, kullanış olan ve kullananların tek bir hedefi vardı, Türkiye'de devleti çökertmek. Devleti çökertmek isteyenlere karşı, devletin hukuktan kaynaklanan bütün yektilerini kullanmasından daha doğal ne olabilir ki. Dolayısıyla bugün, İçişleri Bakanlığı'nın iç güvenlik paketindeki ilgili maddeler üzerinden 17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişimine bulaşmış, casusluk şebekesi anlayışıyla Türkiye'yi ele geçirmek isteyenlere alet olmuşlara yönelik atmış olduğu adım son derece doğaldır. Bu süreç tüm bakanlıklarda devam etmelidir. Paralel yapı dediğimiz, bu terör örgütünün devletin içindeki bütün sızmalarına karşı tüm bakanlıklar İçişleri Bakanlığı'nın göstermiş olduğu hassasiyeti göstermelidir" dedi.

        Külünk, 'cumhuriyet tarihinde benzer bir örnek var mı' sorusuna "Cumhuriyet tarihinde benzer bir darbe girişimi var mı? Askeri darbeleri, 28 Şubat'ı, 12 Mart'ı, 12 Eylül'ü 27 Mayıs'ı biliyoruz. Cumhuriyet tarihinde, devletin kendisine vermiş olduğu emniyet müdürlüğü rütbesiyle ilinin emniyet müdürü makamına girip "Sen bu işe karışma yarın sabah da Başbakan da tutuklanacak" diyebilecek bir cürette emniyet teşkilatı gördünüz mü? Bu bir darbeci örgüttür. Siz bakanı korumak üzere görevlendirilen bir polis memurunun, emniyet amirinin, bakanın yatak odasına gizli kamera koymasını gördünüz mü? Bu ülkenin başbakanın oturma odasına, çalışma odasına böcek konulup dinlenilip, bilgilerin küresel güçlere transfer edildiğini gördünüz mü?" şeklinde yanıt verdi.Külünk, "Ülkede vesayet kurmak isteyen terör örgütüyle mücadeledir. Sürekli provokasyon düzenleyen bir aklıni devlette yeri yoktur. Bütün bakanlıklarda inlerine girilmelidir" ifadelerini kullandı.

        "CHP OLARAK ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRÜYORUZ"

        CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, yaptığı açıklamada, "Bir hukuk devletiyiz, hukuki güvenlik ilkesi geçerli olmalıdır. "MİT TIR'larında yardım vardı" diyorlar, niye gizliydi o zaman? Asıl amaç "AK Parti polisi'ni kurmaktır. CHP olarak biz bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürüyoruz" şeklinde konuştu.

        "CUMHURİYET TARİHİNDE BENZER BİR TASFİYE OLMAMIŞTIR"

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, ise "Cumhuriyet tarihinde benzer bir tasfiye olmamıştır. O kişiler 17-25 Aralık'a kadar 'kahraman' ilan etmişlerdi. "Milli iradeye ihanet" bir safsatadır" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ