Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çanakkale Savaşı'nın 100. yıl yemeği Savarona yatında verilecek

        Bahar BAKIR/ANKARA

        Savarona, 24 Nisan günü İstanbul’dan yola çıkıp Çanakkale Kabatepe açıklarına demirleyecek. 23 Nisan’da İstanbul’da Barış Zirvesi’ne katılacak olan liderler de, Çanakkale’ye VIP uçaklarla geçecek. 24 Nisan günü daha önce Türkiye’ye destroyerle geleceği belirtilen İngiltere Prensi Charles da diğer konuklar gibi havayolunu kullanacak.

        Çanakkale bu sırada, uçuşa yasak bölge ilan edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuklarına vereceği akşam yemeğinde ise Savarona, Çanakkale Boğazı’nda tur atacak. 24 Nisan törenleri sırasında üç bine yakın güvenlik görevlisi adeta bir güvenlik çemberi oluşturacak.

        Törenlere ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Fransa Milli Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Rusya’dan Duma Başkanı Sergey Narişkin katılacak. Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Yeni Zelanda Başbakanı John Key ve Avustralya Başbakanı Tony Abbott da Çanakkale’de olacak. Erdoğan, Savarona yatını ilk kez Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç’i kabulünde kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ