Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'nin İstanbul adaylarından Meral Akşener ile Mehmet Aslan büyük ilgi gördü

        Hayati ARIGAN/İSTANBUL

        MHP İstanbul milletvekili adayları, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle tanıtıldı. 88 milletvekili adayının kamuoyu önüne çıkarıldığı programa, parti yöneticileriyle çok sayıda partili katıldı.Adaylararasında trafik kazasında hayatını kaybeden eski siyasetçi Adnan Kahveci'nin oğlu Baybora Cihan Kahveci, Ermeni Soykırım araştırmaları ile tanınan ve hayatını kaybeden eski milletvekili Gündüz Aktan'ın oğlu Suphi Aktan, Celal Adan, Murat Başesgioğlu, Meral Akşener, oyuncu Mehmet Aslan öne çıkan isimler oldu.

        'MAZERETLİ' İHSANOĞLU YOKTU

        2. Bölge 1. Sıra Milletvekili adayı Ekmelettin İhsanoğlu yurt dışında olduğu için katılamadı. En genç adayın 26 yaşında Başar Ünal olduğu tanıtımda, 2. Bölge Milletveki Adayı gümrük müşaviri Mustafa Yılmaz sahneye 8 yaşındaki kızı Eylül, 3 yaşındaki oğlu Buğra ve 3 aylık oğlu Beyazıt ile çıkınca büyük alkış aldı.

        FOTOĞRAF İÇİN KUYRUĞA GİRDİLER

        Programın ardından partililier, yeni saç rengi ve modeliyle dikkat çeken Meral Akşener ile oyuncu Mehmet Aslan'a büyük ilgi gösterdi. Aslan'la hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen partililer, izdihama neden oldu. Yoğun ilgiden hiç şikayetçi olmadığını söyleyen Aslan, "Allah'ın izniyle iktidar olacağız. Allah beni iyi ki Türk yaratmış. Bu milletin evladı yaratmış. Rabbime binlerce şükürler olsun" dedi.

        MAHÇUPYAN'IN AÇIKLAMALARINA KARŞI İMZA KAMPANYASI

        Tanıtım toplantısının ardından sözde soykırım iddialarıyla ilgili Başbakan eski Başdanışmanı Ethem Mahçupyan ile CHP İstanbul 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Selina Özuzun Doğan'ın yaptığı açıklamalara karşı "İftiraya karşı istifa" adıyla imza kampanyası başlatıldı. Mahçupyan, "1915'te Ermenilere yapılanlara soykırımı dememek imkansız", Selina Özuzun Doğan da "Ermeni soykırımının 100'ncü yılında aday gösterilmem manidardır" ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ