Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Levent-Hisarüstü metrosunun açılış töreninde katılımcılara hitap etti.

        - Bu bir aşk meselesidir. Yavuz Sultan Selim köprüsü hızla devam ediyor. Bundan bile rahatsız oldu, kim? Bir de bu ülkede bir dikili taşınız olsun be. Muhalefet bu ülkede yapmaya değil yıkmaya geldiler.

        'İSTANBUL'U RANT KAPISI OLARAK GÖRENLERİN...'

        - Hizmete giren raylı sistemler İstanbul'a rahat bir nefes aldırdı. İstanbul Türkiye'dir, tüm medeniyetlerin de buluşma noktasıdır. İstanbul'u rant kapısı olarak görenlerin yol açtığı rezaleti her gün görüyoruz.

        'KAÇAK YAPIYLA, HAVA KİRLİLİĞİYLE REZİL ETTİLER'

        - Geçmişte bu şehri kaçak yapılarla, hava kirliliğiyle rezil ettiler, maskeler dağıttılar... Belediye başkanlığımızda dönüşüm yaşattık bu günlere geldik. Bu can bu tende oldukça benim İstanbul aşkım bitmez.

        - Yeni bir yol ayrımına geldik. Ülkemizin geldiği yerde yeni bir yönetim sisteminie ihtiyacımız var. Türkiye 40 yılını koalisyonlarla geçirdi. Bu milletin 70 yılının 40 yılını çalanlar yine aynı şeyi istiyor. Muhalefet partileri ne diyor 'Biz koalisyona hazırız' diyorlar. Daha baştan neticeyi görüyorlar. Bu ifade Türkiye'ye kaybettirmeye talibiz demektir. Biz ise bu gömlek bu cüsseye dar geliyor diyoruz. Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemine ihtiyacımız olduğunu söylüyoruz.

        'KOALİSYON DEMEK İFLAS DEMEKTİR'

        - Koalisyona bel bağlayanlar bu milletin değil sadece kendi istikbalini düşünenlerdir. Koalisyon demek kriz, enflasyon, fakirlik, iflas demektir. Koalisyon demek IMF kapılarında para dilenmek demektir. Emeklinin, işçinin, memurun kaybetmesi üç beş seçkinin ise kazanması demektir.

        'KOALİSYON DENEN DİBİ DELİK TEKNEYE...'

        - Koalisyon denen dibi delik tekneye doluşma konusunda bu derece istekli olmaları ibret verici. Koalisyon denen çürük ipe sarılmaları onları kurtarmaz. Koalisyon bir proje değil kabustur.

        - Milletin arasına nifak sokmaya çalışanlara müsamaha göstermeyiz. Kürt vatandaşlarıma sesleniyorum sizi istismar edenlere yüz vermeyin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ