Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Delil toplayıp azmettiriciyi ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm ettirdiler

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        Adana’da Murat ve Mustafa Çınar kardeşler, 5 yıl önce taksi şoförü kardeşleri Mehmet Çınar’ı (35) o zaman 17 yaşında olan 2 çocuğa öldürttüğü iddia edilen ve mahkemece beraat ettirilen Mahfuz Karakaya’yı dedektif gibi delil toplayıp katil zanlılarıyla birlikte ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm ettirdi.

        Taksi şoförü Mehmet Çınar, 24 Haziran 2010’da Fırat Mutlu ve Derviş Karayiğit tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Mutlu ve Karayiğit müebbet hapse mahkûm edilirken, azmettiricilikle suçlanan Mahfuz Karakaya ise beraat etti. Öldürülen taksicinin kendisi gibi taksici olan ağabeyi Murat ve kardeşi Mustafa, kardeşlerinin planlı bir şekilde öldürüldüğünü iddia edip bir dedektif gibi delil topladı. İki kardeş ayrıca öne sürdükleri delilleri dikkate almadıklarını iddia ettikleri mahkemenin başkanını da reddi hâkim talebiyle reddetti.

        Kardeşler, Yargıtay’a itirazda bulunup kararın eksik soruşturmayla verildiğini belirterek 2 katil zanlısı ile birlikte azmettirici Karakaya’nın da cezalandırılmasını istedi. Yargıtay, eksik soruşturma nedeniyle kararları bozdu. Yeniden yargılanan sanıklardan Mutlu da vicdan azabı çektiğini söyleyip kendisini taksiciyi öldürmesi için Karakaya’nın azmettirdiğini itiraf etti. Mektuptaki el yazısının da kendisine ait olduğunun tespit edilmesi üzerine Karakaya tutuklandı. 3 sanık da ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ