Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim MEB sınavında tartışma yaratan Alevilik sorusu

        “Alevilik- Bektaşiliğin dayandığı karakteristik özellikler arasında hangileri bulunur?” şeklindeki sorunun doğru cevabı olarak testte “Hz. Ali sevgisi” ve “12 İmam sevgisi” şıklarına yer verilirken, “Kur’an sevgisi” ve “Doğa sevgisi” şıkları yanlış cevaplar olarak yer aldı.

        Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu, böyle bir mantığı kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, bu tip olayların toplumda Alevilere yönelik düşmanlık duygularının geliştirilmesine neden olacağını söyledi. Hortoğlu, “Bu sorunun cevabı, Alevileri Kuran sevgisinden uzakmış gibi takdim ediyor.

        Halbuki bizler cem esnasında yaptığımız bütün ibadetlerin her bir ritüelini Kuran’daki ayetlere dayandırırız. Kuran bizim için Allah kelamıdır ve biz Kuran’ın emirlerine uyan insanlarız. Alevileri bu şekilde göstermek, var olan önyargı ve yanlış bilgilerin daha da derinleşmesine, düşmanlık duygularının geliştirilmesine neden olur.

        Kasıtlı yapmışlarsa, büyük vebal altındalar. Yanlışlıkla yaptılarsa da düzeltmekle sorumlular. Sorunun doğru cevabı 1, 2 ve 3’üncü şıkkın bir arada olduğu seçenektir” dedi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ