Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ali Uçar İzmir Kitap Fuarı'na gitti

        Ali Uçar, kapılarını 20'nci kez açan İzmir Kitap Fuarı'na gitti, standları tek tek gezip çok sevdiği kitapları inceledi. Uçar, kendisiyle ilgili olumsuz paylaşımı unuttuğunu, ama kitap okumayı özendirdiğine ise çok sevirdiğini söyledi.

        Facebook'ta, İZBAN'da yolculuk yaparken, elinde kitap ve ayağında terlikleriyle kitap okurken çekilen fotoğrafı paylaşılan İzmirli Ali Uçar, bir anda fenomen haline geldi.

        Fotoğrafı paylaşan kişi, bir fabrikada işçi olarak çalışan Ali Uçar'ın entel görünmek için kitap okuduğunu ileri sürüp paylaştığı fotoğrafın altında, "Entel olcam, kız tavlıcam diye kendini yırtan İZBAN kekosu, terliklerine bayıldım" notunu yazdı. Ancak, bu andan itibaren, medikal malzemeler üreten bir fabrikada çalışan Ali Uçar'a, özellikle sosyal medya üzerinden büyük destek geldi. Uçar, son olarak konuk olduğu Beyaz Show adlı televizyon programında, kendisiyle ilgili aşağılayıcı paylaşımda bulunan kişi hakkında şikayetçi olmayacağını açıkladı.

        UÇAR, KİTAPLARDAN AYRI KALAMADI

        Ali Uçar, İzmir'e döndükten sonra ilk olarak kapılarını 20'nci kez kitapseverler için açan fuarı ziyaret etti. İzmir Kitap Fuarı'ndaki hemen tüm stantları dolaşan Ali Uçar, kitapları da büyük bir sevgi ve ilgiyle inceledi. Önsözlerini okuyup içeriği hakkında bilgi edinmeye çalıştı. Ali Uçar, bu sırada kendisini tanıyan birçok kişiyle de kısa süreli sohbetler etti.

        "GURUR VERİYOR"

        Kendisi hakkında aşağılayıcı paylaşımlarda bulunan kişiler hakkında hiçbir şikayette bulunmayacağını yineleyen Ali Uçar, "Bu olay, benim tanınmamı sağladı. Ama asıl önemli olan kitap okuduğum için tanınmak. Kötü bir olayla tanınmadım. İnsanlar şimdi bana gördükleri yerde ilgi gösteriyorlar ve ne kadar olumlu bir hareket yaptığımı söylüyorlar. İşte bu beni mutlu ediyor, gurur veriyor. İnsanların en azından metroda ya da başka bir yerde, ilgilerinin kitaplara kaymasına neden oldum diye düşünüyorum. Evet kitapları çok seviyorum ve onlardan alsa da ayrı kalmayacağım. Fuarda da onlarca kitabı inceledim. Elimdeki kitapları bitirdikten sonra okumak istediklerimle ilgili de liste yaptım. Terliğim değil ama kitap okumam örnek olsun" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ