Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Nevruz Parkı’nda ‘Hepimiz Yasin Börü’yüz’ sloganları

        Ahmet YUKUŞ/ HABERTURK

        Peygamber Sevdalıları Platformu’nca Diyarbakır’daki Nevruz Parkı’nda düzenlenen ‘Eşsiz Önder Hz. Muhammed’ adlı Kutlu Doğum mitinginde binlerce kişi “Hepimiz Yasin Börü’yüz” sloganları attı. Kürtçe mevlidin yanı sıra, Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahilerin okunduğu etkinlikte 12-17 yaş arası çocuklar, 6-7 Ekim olaylarında hayatını kaybeden Yasin Börü’nün fotoğraflarının yer aldığı tişörtler giydi.

        KÜRTÇE MEVLİT OKUNDU

        Diyarbakır’da Abdullah Öcalan’ın mesajının okunduğu Nevruz Bayramı’ndan 1 ay sonra aynı parktaki Kutlu Doğum mitingi öncesinde emniyet güçleri geniş güvenlik önlemi aldı. Etkinliğe Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, partinin Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili adayı gösterdiği Zekeriya Yapıcıoğlu’nun yanı sıra İran, Irak, Ürdün, Mısır, Suriye ve Filistin’den din âlimleri katıldı. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Türkçe ve Kürtçe konuşmalar yapıldı. Kalabalığa seslenen Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Göktaş, “Ya Resulallah bugün buraya seni eşsiz önder ilan etmek için geldik. Liderler, siyasetçiler, yetkililer de seni örnek almalıdır” dedi. Kürtçe mevlidin ardından tekbirler getirildi. Çocuk ve yetişkin ilahi koroları Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler okudu.

        OLAYSIZ SONA ERDİ

        Platform çevresine herkesin görebileceği şekilde, 6-7 Ekim Kobani olaylarında hayatını kaybeden Yasin Börü ve arkadaşlarının resimleri asıldı. Üzerinde Yasin Börü’nün fotoğrafı ve “Amed sizi unutmayacak” yazısı olan beyaz tişörtler giyen 12-17 yaş arasındaki çocuklar “Hepimiz Yasin Börü’yüz” sloganları attı. Erkeklerin olduğu bölümde ise bir grubun Kürtçe ‘Biji Hizbullah’ (Yaşa Hizbullah) sloganları atması dikkat çekti. Çevre illerden gelenlerle katılımcı sayısının 100 bini bulduğu ifade edilen ve 4 saat süren miting, edilen duaların ardından olaysız sona erdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ