Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu belediye başkanlarının tatillerini memleketlerinde geçirmelerini talep etti

        CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu, genel seçimlerine giderken, geçen yıl 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden galip çıkan CHP'li belediye başkanlarına ek görev verdi.Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına gönderdiği mektupta, "Siz değerli başkanımızın doğduğunuz veya büyüdüğünüz illerdeki hemşehrileri ile bağlarını güçlendirmesi ve yeni bağlar kurması gerektiğini düşünüyorum. Tatil günlerinizi ve programınızdaki uygun günleri kendi memleketinizde geçirmenizin, ziyaretlerde bulunmanızın, yerel etkinlere katılmanızın faydalı olacağına inanıyorum" talimatını verdi.

        Bu doğrultuda Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın koordinasyonunda 'Hemşehri Buluşması' adı verilen uygulamayla belediye başkanları doğdukları kentlerde seçim çalışması yapmakla görevlendirildi. Uygulamanın ilk örneği geçen hafta Trabzon'da yaşandı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ağbaba ile birlikte Trabzon'a giderek, hemşehrileriyle hasret giderdi.

        'İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNDE SAHİP OLUNAN KARARLILIK'

        7 Haziran genel seçimlerine hazırlanan CHP'de, önceki yıllarda uygulanmayan sürpriz bir yöntem ile, 30 Mart yerel seçimlerinden galip çıkan belediye başkanlarından azami ölçüde yararlanma kararı alındı. Bu doğrultudaKılıçdaroğlu, belediye başkanlarına birer mektup yazarak, başkanlardan seçim sürecinde yönetici oldukları ilçe sınırları dışında da çalışmalarını öngören bir talimat verdi.Kılıçdaroğlumektubunda, "Halkımıza en yakın noktada siyaset yapıyor olmanızdan kaynaklı olarak, siz değerli belediye başkanlarımızın, hemşehrileriniz ile arasındaki bağları daha da kuvvetlendirerek, partimizin önümüzdeki seçimlerde daha da güçlü olarak çıkmasını sağlayabileceğini düşünmekteyim. Sizlerin hemşehrileriyle kurdukları sıkı bağlar, hem halkımız ile bağlarımızı güçlendirecek hem de partimizin iktidar yürüyüşünde sahip olduğu kararlılığı halkımızın daha yakından görmesini sağlayacaktır" dedi.

        'SİZLERİN DE HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERECEĞİNİZDEN EMİNİM'

        Kılıçdaroğlumektubunda şunları kaydetti:

        "Bu noktadan hareketle siz değerli başkanımızın doğduğunuz veya büyüdüğünüz illerdeki hemşehrileri ile bağlarını güçlendirmesi ve yeni bağlar kurması gerektiğini düşünüyorum. Tatil günlerinizi ve programınızdaki uygun günleri kendi memleketinizde geçirmenizin, ziyaretlerde bulunmanızın, yerel etkinlere katılmanızın faydalı olacağına inanıyorum. Kendi illerinizde bulunan yerel basın kuruluşları, dayanışma dernekleri, sivil toplum kuruluşları ile olan ilişkilerinizi çeşitli yöntemler ile yoğunlaştırmanızın etkili olabileceğini düşünüyorum. Sarsılmaz bir mücadele ruhuyla örgütleyeceğimiz seçim çalışmalarının hızlanacağı önümüzdeki günlerde daha etkin ve verimli bir yol izlemek adına sizlerin de her türlü çabayı göstereceğinizden eminim."

        'HEMŞEHRİ BULUŞMASI' ADI VERİLEN ETKİNLİĞİN KOORDİNASYONUNDA AĞBABA GÖREVLENDİRİLDİ

        'Hemşehri Buluşması' adı verilen etkinliğin koordinasyonunda yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Veli Ağbaba görevlendirildi. Ağbaba yaptığı açıklamada, "Belediye başkanımızın yetiştiği kente giderek, orada partili partisiz ayrımı yapmadan vatandaşlarımızın elini sıkmasını, vatandaşlarımızın dertlerini dinlemesini sağlıyoruz. Bu hem partimiz için, hem de gidilen bölge için faydalı oluyor. İlk uygulamamızı Trabzon'da gerçekleştirdik. Beylikdüzü Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanımız Hasan Akgün, doğdukları yerlere gittiler. Başkanlarımızın doğduğu köylere, ilçelere gidiyoruz, kahveleri geziyoruz, sivil toplum kuruluşlarıyla buluşuyoruz. Hem duygusal bir atmosfer de oluyor. CHP'li olmayanlar bile, 'Bizim başkan geldi' diyerek, belediye başkanlarımı bağrına basıyor" dedi. Ağbaba, projelerinin devam edeceğini belirterek, "Örneğin Ataşehir Belediye Başkanımız Malatya'ya gidecek. Yenimahalle Belediye Başkanımız Afyon'a, Yenişehir Belediye Başkanımız Kayseri'ye, Avcılar Belediye Başkanımız Sivas'a gidecek. Beşiktaş Belediye Başkanımız da, Ordu'ya, Fatsa'ya Terzi Fikri'nin memleketine gidecek" ifadesini kullandı.

        'TECRÜBELERİMİZİ ANLATACAĞIZ'

        İlk etkinliğe katılan Ekrem İmamoğlu, "Ben Trabzon Lisesi'nin 100. yıl mezunuyum. Üniversite vesilesiyle İstanbul'a yerleştim. Akçaabat ilçesine bağlı Cevizli köyünde doğdum. Bu vesileyle oraya da gittim. Büyük kentlerde siyaset yapan, belediye başkanlığı yapan partililerimizin kendi yörelerine siyasi katkı sunmalarına yönelik bir talimat aldık. Tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Bizim bu bağı kurmamız, ülkemizin her sorununa katkı koyar. Devamı gelecek. Örneğin doğduğum kent Akçaabat'ın çok büyük bir yerel pazarı var, salı günleri kuruluyor. En kısa sürede bir salı gününde Akçaabat'a giderek, yerel pazara gelen tüm Trabzonlularla bir arada olacağım" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ