Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da "fildişi" operasyonu

        Nihat ULUDAĞ- İSTANBUL

        Tarihi Kapalıçarşı'da bir teşbihçi dükkanına düzenlenen operasyonda, kaçak olarak yurda sokulan, fildişi, mors dişi, deniz mercanı, timsah derisi ve kehribar taşı ele geçirildi. İşyeri sahibi T.B.'nin gözaltı alındığı operasyona, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü görevlileri de katıldı.

        İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tarihi Kapalıçarşı'da tesbihcilik yapan bir dükkanda CİTES "Nesli Tehdit Altında Olan Yabani Türlerin Ticareti" kapsamında yer alan hayvanlara ait ürünler ile bu ürünlerden yapılan süs eşyalarının satıldığını belirledi. Polis, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü görevlileri eşliğinde dükkana baskın düzenledi.

        TİMSAH DERİSİ, FİLDİŞİ, MORS DİŞİ NE ARARSANIZ VAR

        Baskında, CİTES kapsamında ithalatı yasak olan, 82 parça fildişi ve mors dişi ile bu dişlerden yapılmış heykel, baston, tespit, bıçak ve süs eşyası figürler, parçalar halinde toplam 4100 gram ağırlığında kırmızı renkte deniz mercanı, 130 santimetre uzunluğunda timsah derisi, fatura ve belgeleri ibraz edilemeyen 53 parça değişik ebatlarda toplam 7222 gram ağırlığında kehribar taşı ele geçirildi.

        MİLLİ PARKLARA TESLİM EDİLDİ

        Ele geçirilen ürünler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.Dükkan sahibi T.B., gözaltına alındı.

        FİLDİŞİ TESBİH 5 BİN DOLARDAN SATILIYOR

        Kaliteli bir fildişi teşbihin bin ile 5 bin dolar arasında satıldığı, Afrika ülkelerinden kaçak olarak yurda sokulan bir fildişinin fiyatının da 25 bin dola olduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ