Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ünlü hukukçu Burhan kabri başında anıldı, Adnan Menderes’in de avukatlığını yapan ünlü avukat Burhan Apaydın ölümümün 2. yılında mezarı başında anıldı

        TÜLAY ACAR / HABERTÜRK

        Kalp krizi sonrası yaşamını kaybeden ünlü hukukçu Burhan Apaydın ölümünün ikinci yıldönümünde Zincirlikuyu’daki kabri başında anıldı. Törene eşi Beyhan Apaydın, ailesi ve sevenleri katıldı.

        Burhan Apaydın, avukatlık mesleğine 1984 yılında başladı. 27 Mayıs darbesinden sonra Mendres’i dönemin başbakanı Adnan Mendres’i kardeşi avukat Orhan Apaydın ile birlikte

        savundu. Apaydın duruşmalardaki sıradışı savunmalarıyla gündeme geldi. Yassıada duruşmaları sırasında Savcı Fahrettin Öztürk’ün Adnan Mendres’in kasasından kadın iç çamaşırları çıktığı yönündeki iddialarına verdiği ‘yere düşmekle sakıt olmaz cevher kadr-ü kıymetten” sözü ile akıllarda kaldı.

        Avukat Apaydın bu savunması nedeniyle yaklaşık 3.5 yıl cezaevinde tutuklu kaldı.Ardından 1961 yılında Adalet Partesi’nden milletvekili seçilerek meclise girdi. Ancak 4 yıl sonra siyaseti bırakarak avukatlığa döndü.

        Avukat Burhan Apaydın 63 yıllık meslek hayatında binlerce davaya katıldı. Müvekkileri arasında tanınmış işadamları, gazeteciler ve sanatçılar da yer alıyor.

        Ölümünden kısa bir süre önce müvekkili Adnan Mendres için TBMM’ye başvuruda bulunmuştu. Mendres’in idamında tam 51 yıl sonra müvekkili aleyhinde verilen hükümde “Türk Milleti adına” ifadesinin yer almadığını belirterek idam kararının kaldırılmasına istedi. Ancak ömrü bu talebin sonunu görmeye görmeye yetmedi.

        Avukat Apayadın, iki yıl önce 87 yaşındayken evinde geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını kaybetmişti. Ünlü hukukçu Apaydın Beyhan Apaydın ile evliydi.

        Eşi Apaydın törende: "Ömrünü adalete ve hukukun üstünlüğüne adadı. Yokluğunu derinden hissediyoruz." dedi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ