Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 29 bin TL için baba oğul 30'ar yıl hapis yatacakl

        Neşet KARADAĞ/ ADANA

        Seyhan Mahallesi'nde 26 Mayıs 2014'de tamirhanede Adnan Kayadelen (54) ile Abdullah Çeviker'i (68) tabancayla öldürüp, bir kişiyi de yaraladığı iddiası ile yakalanıp tutuklanan Abdurrahman Örs (20) ile cinayete azmettirdiği öne sürülen babası İzzettin Örs (43), Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

        İzzettin Örs borç meselesini konuşmak için gittikleri işyerinde Ekrem Ataç'ın kafasına silah dayadığını öne sürerek, "Oğlum ‘baba kaç' dedi. Ekrem de, oğlum da silahla ateş etmeye başladı. Oğluma ‘Şunları vur' demedim" diye kendini savundu.

        "KORUNMAK İÇİN ATEŞ ETTİM"

        İki kişiyi kendisinin öldürdüğünü itiraf eden Abdurrahman Örs ise, "Ekrem babamın kafasına silah dayamış, ölümle tehdit ediyordu. O arada babam Ekrem'i ittirdi. Ekrem 5-6 el ateş açtı. Ben de korunmak için 8 el ateş ettim. Babam silah verip, beni azmettirmedi. Pişmanım" dedi. Tutuksuz Ekrem Ataç da olayı ayırmak için ateş ettiğini söyledi.

        30'AR YIL HAPİS VERİLDİ

        Mahkeme heyeti, baba ile oğlunu 30'ar yıl hapis cezasına mahkum etti. Ekrem Ataç ise, ruhsatsız silahtan 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ