Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Habertürk yazdı Ekrem’e destek yağdı

        HT GAZETE / Ümran AVCI

        Ekrem için bazı vakıf ve dernekler de sponsor olmak için harekete geçti. İstanbul Erkek Lisesi camiası Ekrem için internet üzerinden bir kampanya bile başlattı. “www.sarisiyahdestek.com” internet sitesinde 19 yaşındaki Ekrem için ilk günden 3 bin 150 liralık bağışa ulaşıldı. İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı Direktörü Atilla Öztuna, “Camiada ihtiyacı olanlarla ilgilenmek isteyenleri; öğrenci, mezun ve kulüpleri buluşturmayı amaçlıyoruz. Biz istiyoruz ki oraya gittiğinde cebinde harcayacağı, kendine güven duyabileceği bir birikimi olsun. Bu sitede hem bağışçı hem de bağışı alan kişi gelişmeleri takip edebiliyor” dedi.

        ÇOK MUTLU

        Princeton’da profesörler ve kabul edilen öğrencilerle ön tanışma için ABD’ye giden Ekrem’ın gidiş-geliş uçak biletini İstanbul Erkek Lisesi Eğitim Vakfı karşıladı. Eylülde ise okula başlayacak. Habertürk aracılığıyla kendisine destek olanlara şu cümlelerle teşekkür eden Ekrem, “Benim hikâyemle ilgilenen, sevincimi paylaşan ve bana yardım etmek isteyen bu kadar insanı görünce çok sevindim. Yıllardır yasadığım stres ve uykusuzlukların karşılığını aldığım için çok mutluyum” diye konuştu.

        BABA: MADDİYAT PEŞİNDE DEĞİLİZ

        Ekrem İpek’in babası Feyat İpek’in başarı hikâyesi de örnek alınacak cinsten. Doğuştan yüzde 40 engelli olan ve “Hiç okula gitmedim” diyen 5 çocuk babası, liseyi dışarıdan bitirmiş. Baba İpek, “Okuma yazmayı kendi kendime öğrendim. Dışarıdan sınavlara girerek liseyi bitirdim. 1994’te de diploma aldım” ifadesini kullandı. Ekrem’in uçak bileti için sponsor arayışlarının yanlış değerlendirilmemesini özellikle vurgulayan Feyat İpek, “Maddiyat peşinde değiliz. Tek arzumuz çocuğumuzun okulunu bitirmesi” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ