Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya'da yoğun kar yağışı yüzünden karayolu trafiğe kapandı

        Akseki ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı, bölgede ulaşımı olumsuz etkiledi. Akseki-Seydişehir karayolu 1825 metre rakımlı Alacabel mevkisinde kar, tipi ve fırtına nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman sıfıra kadar düştü. Buzlanma nedeniyle bazı araçların yolda kaldığı öğrenildi.

        ALACABEL'DE 10 SANTİM KAR

        Trafiğe kapanan Alacabel mevkisinde ekipler, yolda kalan araçları kurtarma çalışması başlattı.Akseki Bölge Trafik ekipleri, Akseki Kavşağı'ndan itibaren araçların geçişine izin vermedi. Sürücüler, dinlenme tesislerine yönlendirildi.Alacabel mevkisinde kar kalınlığının 10 santimetre civarında olduğu bildirildi.

        TÜRKİYE KAR ALTINDA

        Nisan karı batıdan doğuya birçok kenti beyaz örtüyle kapladı. İşte Bolu'dan Ağrı'ya 'beyaz esaret':

        - Bolu'dahava sıcaklığı 2 dereceye düştü. Doğa harikası Abant'ta her yer beyaza büründü.

        -Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde üç gündür devam eden ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. İlçe merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 40 santimetreye ulaştı.

        MUŞ'TA 2 METREYE ULAŞTI

        - Kahramanmaraş'ta sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı, kuzey kesimlerde etkisini sürdürüyor. Göksun ve Afşin ilçelerinde gece saatlerinden itibaren etkili olan yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Kar kalınlığı Göksun ve Afşin ilçe merkezlerinde 5 santimetreyi buldu. Hava sıcaklığı 2 dereceye kadar düştü.

        - Muş merkeze 18 kilometre mesafedeki Arı köyünde kar kalınlığı 40 santimetreyi bulurken, yaylada ise 2 metreyi aştı.

        - Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi'nde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları da kar yağışı altında gerçekleştirildi.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ