Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Savarona yatı Çanakkale'ye demirledi

        Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü anma törenleri, yarın Şehitler Abidesi'ndeki törenle başlayacak, Fransız ve İngiliz anıtlarındaki törenle sürecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Gelibolu Yarımadası Şehitler Abidesi'ndeki uluslararası törene İngiltere Prensi Charles'ın da aralarında yer aldığı 21 ülkeden devlet başkanı düzeyinde katılım olması bekleniyor. Törenlere; iki parlamento başkanı, üç cumhurbaşkanı yardımcısı ve 5 başbakan da katılacak.

        KÜLTÜR BAKANLIĞI DEVRALMIŞTI

        Törenlere katılacak devlet başkanları ve temsilciler, aynı akşam geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından devralınan Atatürk'ün yatı Savarona'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek yemekte bir araya gelecek. Bu özel yemeğe ev sahipliği yapacak Savarona yatı, bugün sabah saatlerinde Çanakkale'ye geldi. Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait iki römorkör tarafından Çanakkale iskelesine yanaştırılan yat, halat bağladı.

        VATANDAŞLAR FOTOĞRAF YARIŞINDA

        Bu arada çok sayıda Çanakkaleli, Savarona'nın limana yanaştığı anları meraklı gözlerle izlerken, fotoğraf çekenler de oldu. Yatın yanaştığı iskelede güvenlik tedbiri alınırken, rıhtıma giriş de yasaklandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ