Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kâbe maketi kaldırıldı

        Aykut YILMAZ/ANKARA

        İstanbul’da Üsküdar Belediyesi’nce Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Bağlarbaşı Kongre Kültür Merkezi’nin bahçesine kurulan ve tepkilere neden olan Kâbe maketi, belediye işçileri tarafından kaldırıldı. Üsküdar Belediyesi’nin, Asr-ı Saadet Köyü adını verdiği etkinlik kapsamında kurduğu Kâbe, Peygamber Efendimiz’in Evi ve Hira Mağarası maketleri 18 Nisan Cumartesi günü ziyarete açılmış, etkinliğin 30 Nisan’a kadar devam edeceği duyurulmuştu. Ancak bazı vatandaşların Kabe maketinin etrafında tavaf yapmak istemesi tartışmaları beraberinde getirdi. Belediye, kamuoyundaki tepkiler nedeniyle planlanandan 9 gün önce maketleri kaldırdı. Üzerinde ayetler olan maket Kâbe’nin örtüsü, belediye işçileri tarafından titizlikle toplandı. Maketlerin parçaları da sökülüp kamyonlarla belediye binasına taşındı.

        'GİDECEKLERSE CAMİYE GİTSİNLER'

        Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı: “Bizim camilerimiz Beytullah’ın şubeleridir. Beytullah’ı mabet olarak camiler zaten temsil ediyor. Yapay olarak Kâbe havasını vermek doğru değil. Gideceklerse camiye gitsinler.”

        'AŞIRIYA KAÇILIYOR'

        İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır: “Kâbe maketi insanları bilgilendirmek için yapılmış olabilir. Kimse, ‘Biri gelsin tavaf etsin’ diye düşünmemiştir. Ama maalesef insanlar bazen aşırıya kaçıyor.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ