Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dolandırıcılar bakanlık adına meme fotoğrafı istedi

        Uğur USLUBAŞ / BURSA

        İnternet dolandırıcılıklarına bu kez enteresan bir dolandırma şekli eklendi. Facebook'da ve Twitter'da Sağlık Bakanlığı adına hesap açan bir dolandırıcı, kadınlara mesaj göndererek, meme kanseri olan arkadaşlara destek olmak amacıyla kadınlardan memelerinin fotoğrafını çekip göndermelerini istedi.

        Uyanık dolandırıcı mesajında "Merhaba sağlık bakanlığı tarafından genç kızlarda meme kanseri olup olmadığını öğrenmek için görevlendirildim. Sizde bize destek olmak ve genç yaşta meme kanseri olan arkadaşlarımıza yardım etmek için lütfen memenizin birkaç resmini yollar mısınız? Bize ulaşmak için 0216 4444444' ü arayabilirsiniz dakikası 2 TL" yazdı. Dolandırıcılara inanmayan bir kadının sahte hesaba inek memesi fotoğrafıyla verdiği cevap ise sosyal medyada büyük ilgi gördü.

        İNEK MEMESİ ÇEKİP YOLLADILAR....

        Sahte mesaja inanıp memelerinin fotoğrafını çekip gönderen 4 kadının mağdur olduklarını ve şantaja maruz kaldıklarını iddia ederek şikayetçi olmasınının ardından savcılık kararıyla sahte hesapların kapatılmasını sağlandı.

        SAĞLIK BAKANLIĞI: BU MESAJLARA İTİBAR ETMEYİN

        Sağlık Bakanlığı da Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada "Bu sayfa Sağlık Bakanlığı'nın Twitter'daki tek resmi hesabıdır. Sağlık Bakanlığı'na ait sosyal medya hesapları üzerinden "Tıbbi Gerekçeler" öne sürülerek hiçbir fotoğraf veya video talep edilmemektedir. "Sağlık Bakanlığı" adını kullanarak, sizlerden bu gibi taleplerde bulunan hesap ve mesajlara lütfen itibar etmeyin" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ