Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Alper Sunaçoğlu Bulamaç Adası'na yüzmek istedi

        Jandarma engeli üzerine etkinlik başlamadan sona erdi. Tepki gösteren ve anayasal haklarının ihlal edildiğini söyleyen grup, mülki amirler hakkında suç duyurusu yapacağını belirterek dağıldı.

        Vatan Partisi Didim İlçe Başkanlığı'nca Ege'deki Türk adalarının Yunan işgali altında olduğunu gerekçesiyle protesto için yüzme etkinliği düzenlendi. Protesto için Yunanistan'a ait Bulamaç (Farmakonisi) Adası'na yüzecek olan eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, bugün sabah saatlerinde Aydın'ın Didim'in İlçesi Taşburun Mevkii'ne geldi. Sunaçoğlu'na, Vatan Partisi Didim İlçe Örgütü üyeleri de eşlik etti.

        Taşburun girişinde güvenlik önlemi alan jandarma, Sunaçoğlu ve partililerin geçişine izin vermedi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur ile Sunaçoğlu, bir süre jandarma görevlileriyle görüştü. Ancak görüşmede olumlu bir sonuç çıkmadı. Bunun üzerine Genel Başkan Yardımcısı Uğur, basın açıklaması yaptı.

        SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

        Türk topraklarının işgal altında olduğunu iddia eden Uğur, mevcut hükümetin ehli olmaması nedeniyle bu adaların Yunan timleri, Letonyalı timler ve emperyalistler tarafından işgal edildiğini söyledi. Tepkilerini göstermek için etkinliği düzenlediklerini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Uğur, "Biz bu işgale 'dur' diyebilmek için Türk'ün sesini bütün dünyaya duyurmak için bugün burada toplandık. Ancak mülki makamlardan alınmış olan emir gereği, bu yüzüşün yapılmasına izin verilmedi. Jandarma personeli kendisine mülki makamlardan verilen emir neticesinde görevlerini yapıyorlar. Ancak bugün burada bizim Türklere yakışır şekildeki protesto eylemimizi engellemek cüretinde bulunan mülki makamlar hakkında tutanak tutacağız. Hangi mülki makam bu emri verdiyse suç duyurusunda bulunacağız. Bugünkü çok önemli bir eylemdir. Anayasa'nın bize tanıdığı hakkı kullanmaktır. Yaptığımız suç duyurusunu sonuna kadar takip edeceğiz. Bugün burada engelleseler bile yarın başka bir yerde eylemimizi gerçekleştireceğiz. Bu eyleme niyetlenen milli yüzücü arkadaşımız Alper Sunaçoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Bu arkadaşımız Türkün sesini sportmence dünyaya duyuracaktır" dedi.

        ENGEL TEPKİSİ

        Mersin-Kıbrıs arası 78 kilometrelik mesafeyi, 2010'da, 26 saat 15 dakikada durmadan ve kafessiz yüzüp bir rekora imza atan eski Milli Yüzücü Alper Sunaçoğlu da Ege Denizi'ndeki adalarda fiili bir işgalin olduğunu ancak iktidarın bu konuda hiçbir adım atmadığını belirtti. Didim'den Yunanistan bayrağının asılı olduğu Bulamaç Adası'na yüzme kararı aldığını kaydeden Sunaçoğlu, "Kamuoyunda yanlış bir algı söz konusu. Şu anda benim yüzmek istediğim ada 570 yıldan beri Türkiye'ye, Türk insanına ait olan adadır, kendi toprağımızdır. Ancak şu anda Yunan askerinden evvel, Türk askerinin engeliyle karşılaşmış durumdayız. Biz bu adaların sonuna kadar takipçisi olacağız ve sahibi olduğumuzu göstereceğiz" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ