Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu: Kuvayı Milliye partisiyiz

        Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

        - Muhsin Yazıcıoğlu ve Fidan teyzeye selam olsun. Başbakan olduktan sonra Sivas'a üçüncü gelişim Sivas'a hergün gelsek Sivas'a doymayız.

        - Millet ümitsizliğe düşmüşken IMF kapılarının önündeyken bir kadro yürüyüşe çıktı nasıl Kuva-i Milliye istiklalimizi kurtarmışsa ekonomik alanda bağımsızlığını kaybetmiş bir Türkiye'den yeni Türkiye'yi inşa etmek için yola çıktı. Güzel bir yola çıktık.Onun için aziz Sivaslılar, hayırlar feth ola, şerler def ola dedik.

        - Bu davaya gönül verenler bundan sonra bu semalarda Türk yapımı milli savaş uçağı uçacak 2018'de yüzde 100 Türk uçağı bu semalarda uçacak tankımızı kendimiz yapacağız tank için top için kimseye muhtaç olmayacak bu Türkiye. Bu kutulu yürüyüşte Türkiye'yi kudretli ve şefkatli yapmaya var mısın? Yeni Türkiye'yi kurmaya var mısın? Biz de Sivas ile birlikte sonu kadar yürümeye varız.

        -Sivas AK Parti davasına hep sahip çıktı. 7 Haziran'da sahip çıkacak. Sivas Kongresi'nde kongreyi oluşturanlar, "Kuva-i Milliye'yi amil ve İrade-i Milliye'yi hakim kılmak esastır" dediler.

        - Birileri Doğu'ya, birileri Karadeniz'e gidemiyor. Bazılarının aksine Türkiye'nin her köşesine gidebilecek tek parti AK Parti'dir. Biz Kuva-yi Milliye partisiyiz.

        -Bu meydandan Sivas'ın her köşesine selam ediyoruz. Bakın yiğidolara o kadar güveniyorum ki benim özel kalem müdürüm ve koruma müdürüm Sivaslı bir yiğidodur ve biliyoruz ki Sivaslılar emanete ihanet etmez. Yiğido Başbakan her zaman Sivas'ın arkasında olacak. Geçen geldiğimizde bize Kızılırmak projesini sundular ve destek vereceğiz dedim.

        -Sivas'ta ikinci devlet üniversitesini kuruyoruz ve Gemenek Barajını'da kuracağız inşallah.

        - Kılıçdaroğlu diyor ki daha ne dediğini söylemeden tepkiyi gösterdiniz ağzından hayırlı bir şey çıkmaz ki. Kılıçdaroğlu hasbel kadar buraya gelirse ne yaptığımızı ona gösterin hızlı tren Sivas'a doğru ilerliyor diyin en geç 2018'de hızlı trenle Sivas buluşacak Bakü'ye kadar Sivas birleşecek.

        -600 yataklı bölge hastanemizi Haziran'dan önce açacağız. Herkes konuşur AK Parti yapar. Onlar palavra atar biz yaparız. Dua et teyzem yaparız inşallah.

        - 7 Haziran'da beşte beş yapıyor muyuz, yüzde 75 diyor muyuz? Biz bölgesel uçak, eğitim uçağı ve savaş uçağı yapacağız diyoruz hemen birileri engellemeye çalışıyor ve bütün şerleri bir araya topluyorlar mesele Nuri Demirağ gibi insanların hayallarini gerçekleştirmeye çalışan AK Parti'yi engellemeye çalışıyorlar.

        - Bazı siyasi parti liderleri, Doğu'ya, Güneydoğu'ya gidemeyecekler, gitmeyecekler. Çünkü orada tabanları yok, hitap edemeyecekler. Bazı siyasi parti liderleri, İç Anadolu'da böyle bir toplantıyı yapacak güce zaten sahip değiller. Bazıları Karadeniz'e, batıya gidemeyecekler. Türkiye'nin her köşesine gidebilecek tek parti, AK Parti'dir.

        - Hepsi bir araya geldiler. Dün, Çanakkale'de biz barış zirvesi yaparken onlar belli başkentlerde Türkiye aleyhine kumpas kurup büyük tuzaklar kurmaya kalktılar ama milleti bilmiyorlar. Sivas Kongresi toplanırken de tuzak kurmuşlardı. Bizim iddiamız büyük Türkiye bizim için her yer Türkiye Somali'de, Buhara'da, Kafkaslar'da, Ortadoğu'da biz varız çünkü bizim için her yer Türkiye.

        - Şimdi Kılıçdaroğlu bir laf etti bizi kapatmaya çalışıyorlar 2010 referandumunda parti kapatmayı külliyen kaldırıyorduk siz karşı çıktınız gelin parti kapatmayı kaldıralım dedik yine çark ettiler. 1993'te rahmetli Özal bir hamle başlatmış çözüm süreci başlatmıştı ki Uğur Mumcu, Eşref Bitlis öldü ve ardından Turgut Özal öldü ardından Madımak olayı oldu.

        -2013 yılında ise Gezi provokasyonunu başlattılar bu tür provokasyonlara engel olacak mıyız? Ardından paralel çete çıktı ortaya. Bizi durdurabildiler mi? Engelleyebildiler mi? Bizim farkımız bu biz milli iradeyi temsil ediyoruz. Milli iradenin karşısına kim çıkarsa AK Partililer kaya gibi karşılarında duracaktır. Allah bu milletin birliğini daim etsin.

        - Bazılarının aksine Türkiye’nin her köşesine gidebilecek tek parti Ak Parti. Biz Kuvayı Milliye partisiyiz. Biz bütün milleti bir yumruk gibi birleştiren bir partiyiz. 2013’te Gezi provokasyonunaimza attılar. 17-25 Aralık’ta paralel çeteyi devreye soktular. Erzurum’da çok güzel bir afiş asmışlar: “Paralel, dikey farketmez, dadaş ihaneti affetmez.”

        - HDP, şiddet çetesi, terör çetesi. Bir taraftan Ağrı’da teröristleri indirecek, vatandaşlarımıza baskı yapacaklar, diğer taraftan İstanbul’da, Sivas’ta Alevi, Kürt kardeşlerimize sahip çıkacaklar, “Özgürlükler” diyecekler, “Halklar” diyecekler. Ey Demirtaş, evet Anadolu’da birçok topluluk yaşıyor ama halklar değil bir tek millet var.

        "DAVUTOĞLU'NUN İLK CİDDİ SINAVI"

        ANALİZ/RUŞEN ÇAKIR

        Kuşkusuz Recep Tayyip Erdoğan’dan parti ve hükümeti devraldıktan bu yana epey zaman geçti ve çok şey yaşandı ancak bana göre Başbakan Ahmet Davutoğlu ilk ciddi sınavını dün Erzurum’da verdi. Davutoğlu’na seçim kampanyasının ilk mitinginde çok sayıda bakan, eski bakan, parti yöneticisi ve milletvekilinin eşlik etmesinin de bu tezimi doğruladığını düşünüyorum. Daha önce bu şehirde hiç AKP, dolayısıyla Erdoğan mitingi izlemediğim için bir kıyaslama yapmam mümkün değil. Gördüğüm kadarıyla Davutoğlu her geçen gün hitabetini geliştiriyor, hocalıktan siyasi liderliğe doğru evrimini sürdürüyor. Miting alanında sohbet ettiğim AKP’liler durumdan pek şikâyetçi değillerdi. Normal olarak ilk mitingin 27 Nisan’da Hakkâri’de olmasının planlandığını, son anda fikir değiştirildiğini ve kısa süre içinde dünkü mitingin organize edildiğini hatırlatıp “Biz çok memnunuz” dediler.

        ERZURUM’DA SEÇİMİN NABZI

        Davutoğlu’nun bu kadar kısa süre içerisinde Erdoğan’ın performansını yakalayabilmesi tabii ki mümkün değil. Bu açıdan bakıldığında ilk miting için Erzurum’un seçilmesi mantıklı: 6 milletvekilinden 5’i, büyükşehir belediyesi AKP’de, listenin birinci sırasında da Efkan Ala gibi güçlü bir isim var. Bununla birlikte Erzurum’da gün boyu yaptığım görüşmelerden AKP’nin bu sefer işinin pek de kolay olmayabileceği izlenimini edindim. En büyük rakibi olan MHP’nin birinci sırasındaki Prof. Kamil Aydın son yerel seçimlerde büyükşehir adayı olmuş, kazanamamış ama oy patlaması yaşamış. Birinci sırasında Diyarbakır Mazlum-Der yönetiminden Seher Akçınar Bayar olan HDP de barajı aşarsa bir milletvekili çıkarabileceğe benziyor. Zira ilin güneydeki 4 ilçesi, Hınıs, Tekman, Karayazı ve Karaçoban’da belediyeleri HDP’nin kardeş partisi DBP kazanmış, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş 47 bin oy almış. Sonuçta Davutoğlu’nun seçim startını verdiği Erzurum’da seçim sonuçları, iktidar partisinden, bir yandan MHP, diğer yandan HDP’ye oy kaydığı iddialarının doğru olup olmadığını da bize gösterecek.

        'MİLLİYETÇİ MUHAFAZAKARLAR SEÇMENİN RUHUNA SESLENDİ'

        ANALİZ/VOLKAN YANARDAĞ

        Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerine 43 gün kala seçim startını Erzurum’dan verdi. İstasyon Meydanı, saatler 12.00’yi gösterdiğinde boştu. Davutoğlu’nun kürsüye çıkacağı belirtilen saat 13.00’e kadar partililer yavaş yavaş alana girmeye başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki konuşması ile miting saati çakışınca, Davutoğlu’nun kürsüye çıkması gecikti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Davutoğlu, meydana seslenmeye başladı. Bu arada eski bakanlardan, üç dönem kuralına takılan Recep Akdağ ile Erzurum 1. sıra adayı eski İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, partililere seslendi. Kadın ve erkekler alanın kendilerine ayrılmış bölümlerinde mitingi takip etti. Kadın partililer sayıları az olmasına karşın erkeklere göre daha coşkuluydu.

        Seçim şarkılarına halaylar çekerek eşlik eden kadınlara karşılık erkekler, ellerindeki bayrakları sallamayı tercih etti. Davutoğlu’nu miting alanında eşi Sare Davutoğlu ile oğlu Mehmet de yalnız bırakmadı. Sare Davutoğlu bakan eşleri ile birlikte mitingi takip ederken, Mehmet Davutoğlu spor kıyafeti ve güneş gözlükleriyle farklı bir noktadan babasını izledi. Davutoğlu, yaklaşık 40 dakika süren konuşmasında sık sık Türkiye Cumhuriyeti için simgesel önemi bulunan Erzurum Kongresi’ne atıfta bulundu. Erzurum Kongresi’nin ruhunu temsil eden partinin AK Parti olduğunu dile getiren Davutoğlu, milliyetçi ve muhafazakâr yönüyle bilinen Erzurumlu seçmene hitap edecek temaları ve unsurları öne çıkardı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ