Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Paralel yapı soruşturmasında tahliye bilmecesi

        Paralel yapıya yönelik operasyon kapsamında tutuklanan ve aralarında Samanyolu TV yöneticisi Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 72 sanığın tahliyesiyle ilgili çıkan krizde yeni gelişme yaşandı. Olayla ilgili HSYK tarafından görevlendirilen iki baş müfettiş, hakimlerin açığa alınmaları yönünde görüş bildirmişti. Şimdi de 29. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul 10. Sulh Hukuk Hakimliği'nin "tahliye kararları yok hükmündedir" kararlarının yok hükmünde olduğunu bildirdi. Tahliye kararlarını gönderen 32. Asliye Ceza Mahkemesi ise nöbetçi savcılığın iade ettiği dosyaları geri göndererek, tahliyelerin yerine getirilmesini istedi.

        32. ASLİYE CEZA: TAHLİYE KARARLARI YERİNE GETİRİLSİN

        Samanyolu TV yöneticisi Hidayet Karaca ve 75 polis hakkında 32. Asliye Ceza Mahkemesi tahliye kararı verdi.32. Asliye Ceza Mahkemesi Hidayet Karaca hakkında verdiği "tahliye kararı"nda ısrar etti. Savcılığın gönderdiği dosyayı "tahliye kararları yerine getirilsin" diyerek infaz savcılığına geri gönderdi.

        29. ASLİYE CEZA: "YOK HÜKMÜNDEDİR" KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR

        29. Asliye Ceza Mahkemesi ise, "10 Sulh Ceza Hakimliği'nin 'yok hükmünde kararı' yok hükmündedir" dedi.

        TAHLİYE KRİZİ NASIL ÇIKMIŞTI

        "Paralel yapı" iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklu bulunan 75 sanığın reddi hakim talebinde bulunduğu İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik, reddi hakim kararı vererek dosyayı eski özel yetkili hakim Mustafa Başer’in başkanı olduğu İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’ne göndermişti.

        32. Asliye Ceza Mahkemesi, aralarında Samanyolu TV yöneticisi Hidayet Karaca’nın da bulunduğu ve "Paralel Yapı" iddialarıyla ilgili açılan soruşturma çerçevesinde tutuklu olan 75 isim hakkında tahliye kararı vermişti. Buna karşılık İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği bu tahliye kararının yok hükmünde olduğu yönünde karar vermişti.

        32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararında tutukluların halen bulundukları Silivri Cezaevi'nden derhal salıverilmeleri için müzekkere yazılması da yer almıştı. Ancak İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği ise Asliye Ceza Hakimliği'nin yetkisiz olduğu gerekçesiyle verilen tahliye kararlarının geçersiz olduğunu karara bağlamıştı. 10. Sulh Ceza Mahkemesi ayrıca, Silivri Cezaevi'nin bağlı olduğu Bakırköy Savcılığı'na bir yazı yazarak tahliyelerin gerçekleştirilmemesini de istemişti.

        İŞTE TAHLİYE KRİZİNDE BAHSİ GEÇEN KARARLAR!

        İŞTE 32. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ'NİN TAHLİYE KARARI

        İŞTE İSTANBUL 10. SULH CEZA HAKİMLİLİĞİNİN TAHLİYE KARARININ YOK HÜKMÜNDE OLDUĞUNA İLİŞKİN KARARI

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ