Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk'e konuştu: AKP, seçim bildirgemizin hedefleri altında ezildi

        Bülent AYDEMİR/DÜSSELDORF

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran’a yönelik seçim gezilerini Almanya’nın Düsseldorf kentinden başlattı. Kılıçdaroğlu’na eşlik eden gazeteler arasında HABERTÜRK de vardı. Özel uçakta sorularımızı yanıtlayan CHP Lideri, şunları söyledi:

        HÜKÜMETE SORUN: Niye çağrılmadığımızı hükümete sorun. Elbette Çanakkale’de olmak isterdik. Çanakkale hepimizin ortak duygu alanı.

        SARAY’A ASLA GİTMEM: Gül davet ederdi, ara sıra görüşürdük. Tabii bu, Erdoğan davet ederse gideceğim anlamına gelmez. Olağanüstü bir durum yoksa davetine icabet etmeyiz. Saray’a gitmem. Bina kaçak. Devletin başı, hukuk devletinde kaçak yerde oturmaz. Saray ile bütün dünyanın alay konusu oldunuz. Türkiye alay konusu olacak ülke mi? Sadece ODTÜ’ye anahtarı teslim etmeye giderim.

        BÜTÜN PARTİLER YARARLANDI: Seçim bildirgemizin öngördüğü hedefler altında AKP’nin ezildiğini görüyoruz. Çok net. Bizim seçim bildirgemizin özünde Türkiye’yi bilgi toplumuna taşımak var. Sadece ekonomik paket değil, bilgi toplumu, saydam devlet, sosyal devlet projesi üzerine hareket ediyoruz. Bizim seçim bildirgemizi bütün siyasi partiler alıp okuyup yararlanacaklardır.

        BİLDİRGESİ YOK HÜKMÜNDE: Başbakanlık koltuğunda oturan kişi Başbakan değil. Seçim bildirgesine yazdığı ve övündüğü bir projeden vazgeçme noktasına geldi. Bu da asıl iradenin yukarıda olduğunu gösteriyor. Seçim bildirgesinin yok hükmünde olduğu anlaşılıyor.

        FATURAYI GÖRÜYOR: AKP’nin oy kaybını herkes gibi Sayın Cumhurbaşkanı da görüyor. Yeni bir iktidarın, kendisi ve AKP için nasıl bir fatura çıkaracağını da çok iyi biliyor. Herhalde 17-25 Aralık yolsuzluklarının hesabı sorulacaktır. Devri sabık hesabı yaratılmaz ama tüyü bitmemiş yetimin hakkının korunması lazım. O nedenle bütün gücüyle AKP’ye destek verecektir ama ters tepecektir.

        ONURUMUZU İNCİTİYOR: AKP dağınık bir parti görünümünde, siyasette ve ekonomide çokbaşlılık var. Başbakan’ı Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı’nı ABD sözcüsü yalanlayabilmekte. Tarihimizde Cumhurbaşkanı’nın sözlerinin başka bir ülke tarafından yalanlanmasını ilk kez görüyoruz. Oturup yalan söylüyorsunuz, başka bir ülkenin yetkilisi yalan söylediğinizi açıklıyor. Onurumuzu incitiyor.

        TALİMAT VERİRSİNİZ: (Başbakan seçim beyannamesini bizzat kaleme almış.) “Kendim yazıyorum” diyorsa Başbakanlık yapmıyor demektir. Talimat verirsiniz yazarlar, kontrol, kabul ederseniz, baskıya gönderirsiniz. Biz hep beraber tartıştık, beraber yaptık.

        BERKİN’İ DE YAZACAKSINIZ: (AK Parti’nin toplum sözleşmesinde 10 kez ‘insanlık onuru’ geçiyor.) İnsan onurundan bahsediyorsanız Berkin’i de yazacaksınız. Ekmek almaya giden bir çocuğun öldürüldüğü Türkiye’de iktidarsınız ve sorumlusunuz. Sonra meydanlarda Berkin’i yuhalatıyorsunuz. Kastedilen Zarrab’ın onuru olsa gerek.

        BU TÜR TEPKİLER KAÇINILMAZ: (Cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklamalar) Cumhurbaşkanı’nın toplumu kucaklaması lazım. Siz bir kesimi kucaklayıp diğer kesimi dışlarsanız bu tür tepkiler kaçınılmazdır.

        KAYNAK TARTIŞMASI

        “Tartışılması seçim bildirgemizin gücünü gösterir. Kaynak elbette tartışılır ama bu tartışmayı en son yapacak olan iktidar partisidir. Cumhuriyet hükümetlerinden 1 trilyon 90 milyar dolar daha fazla kaynak kullanacaksınız, sonra CHP’ye ‘Kaynak nerede?’ diyeceksiniz. Türkiye zengin bir ülkedir. Kaynağı vardır. Bütün saygın iktisatçılar seçim bildirgemizin doğru ve kaynak açısından sorunsuz olduğunu zaten kabul ediyor.

        PARAYI NE YAPTINIZ?: AKP’nin kaynak Yaratma konusunda başarısız olduğunu hiçbir zaman söylemedik. Özelleştirme en büyük gelir. 8 kez mali af çıkarıp vergi topladılar. İç ve dış borçlanma yaptılar. 1 trilyon 869 milyar dolar para kullandılar. Soru şu, bu kadar büyük parayı ne yaptınız? Atatürk, Keban Barajı mı yaptınız? ERDEMİR, KARDEMİR mi, PETKİM’i mi yaptılar? Biz kaynağın halkın çıkarına, akılcı kullanıldığında bütün bu projelerin gerçekleştirilebileceğine inanıyoruz.

        ARINÇ TESCİLLEDİ: Bu söylediğimi tescilleyen de Bülent Arınç’tır. Ne demişti: ‘Bu kadar israf olmasa vergi toplamaya gerek olmazdı.’ Aslında CHP’nin seçim bildirgesine bundan daha büyük destek olmazdı. Bülent Arınç, Melih Gökçek konusundaki gerçekleri seçim sonrasında açıklayacak, hangi parsel kime verildi göreceğiz. Merakla bekleyeceğiz. Tabii Bülent Arınç sözünün arkasında durursa.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ