Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, 'Bunlar koftiden pehlivan' dedi

        Ülkü Ocakları İl Başkanlığının 13 Şubat Spor Salonunda düzenlediği aday tanıtım toplantısına katılan Meral Akşener, esnafın AVM'ler konusunda sıkıntılı olduğunu söyledi. Akşener, "O hani kürsülere yumruk atan sayın Erdoğan var ya, İstanbul'da AVM'leri bangır bangır şehrin dışına çıkaracağını söyledi, sonra AKP iktidar oldu. AVM lobisi devreye girdi. AVM'ler mahallelerde sokaklarda şube açar oldu. Demek ki neymiş masaya yoksulun gözünün içine bakarak yumruk atmak kolaymış. Zor olan AVM lobisinin karşısında masaya yumruk atabilmekmiş. Bunlar koftiden pehlivan, koftiden yiğit her biri" dedi.

        İşsizlik konusuna değinen Meral Akşener, Türkiye'de 763 bin üniversite mezununun işsiz olduğunu, 10 yıldır iş arayıp bulamayan üniversite mezunu gençler bulunduğunu belirtti. Akşener şöyle devam etti:"Hani yoksulluğu ve yolsuzluğu ortadan kaldırmak için gelenler var ya, bakan çocukları var ya, o bakan çocukları ise o kadar büyük paraların sahibi ki parmakları acımasın diye para sayarken, para makineleri evlerinden çıktı. Vatan çocukları işsiz, bakan çocukları para sayıyor. Haram olsun, haram olsun, haram olsun."

        BAŞBAKAN İLE BAKAN ARASINDA MÜTHİŞ FARK VAR

        Sözde Ermeni Soykırımına değinen Akşener Başbakan Ahmet Davutoğlu‘nun Konya'da yaptığı mitingde ki sözlerine atıfta bulunup, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dün meşhur sözde Ermeni soykırım hikayesi var ya onun 100'üncü yıldönümü idi. Çeşitli ülkeler açıklamalar yaptı. Bizim Başbakan da açıklama yaptı. ‘Bu suç' dedi. Sonra deki ki ‘Ben Türkiye'nin Başbakanıyım ne yapıyorum' düzeltti ve konuşmasına devam etti. Konya'da ki konuşmasında 'Bu bir suç' dedi. Hani dervişin fikri neyse zikri oymuş ya, bu arkadaşlar sizden çekinmese, burayı şereflendiren özellikle sizilerden çekinmese inanın bu soykırım yalanını kabul eder ve en şiddeli biçimde özür diler. Oraya doğru da bir gidiş var. Başbakan bu işe suç diyor, tehcir denilen bir yerden bir yere götürme işine insanlık suçu diyor. Buna karşılık eski İçişleri Bakanı diyor ki 'Biz ne yaptık ya tehcir yaptık. Yani göç yaptık. Bir şey yok o işte.' Bakanla Başbakan arasında müthiş bir fark var. Cumhurbaşkanı ile tamamı arasında bir fark var. Sayın Davutoğlu'na diyorum ki buyurun yarın Erzincan'da, Erzincan Meydanı'nda Ermeni mezalimi yaşamış Hınçak ve Taşnak komitacılarının, mezalimine maruz kalmış bu güzel vatan toprağında, yiğitsen kardeşim, yüreğin yetiyorsa gel bakalım ‘Biz suç işledik' dede görelim. Erzincanlı da bu söylemin cevabını versin de sende öğren."

        YARIN BU ARKADAŞLARI APO DA ALDATMIŞ OLACAK

        Meral Akşener paralel yapı konusuna değinerek, "Bir sabah uyandılar. Meğer devletin içinde paralel bir yapı varmış ve bu arkadaşlara kumpas kurmuş. Ne zaman 12 sene sonra. Vah vah vah. Peki Genelkurmay Başkanı hapishanede iken bu işler olmuş. Bugünün Cumhurbaşkanı, o zaman Başbakanı gözlerini yaşarta yaşarta ‘Bizi aldattılar, beni aldattılar, ben aldandım' dedi. Durum vahim. Şimdi 12 yıl sonra aldatıldığını keşfeden bir yönetici, bir Başbakan, bir Cumhurbaşkanı 15 yıl sonra kimler tarafından aldatıldığını keşfedecek burası koca bir soru işareti. Yarın bu arkadaşları Apo da aldatmış olacak. Ermeni Diaspora'sı da aldatmış olacak" dedi.

        KÜÇÜK EMRAH BÜYÜDÜ BUNLAR BÜYÜMEDİ

        Eleştirilerine devam eden Akşener sözlerini şöyle tamamladı: "Biz bunları kul hakkına riayet eden, alınları secdeye değen, kul hakkına riayet eden, devlet malını, millet malını beytül mal gören insanlar biliyorduk. 17-25 Aralık işinde gördük ki bu muhteremler bizi baştan aşağı soymuş. İslam diye diye, din iman diye diye soymuşlar. Yakalandılar, hep beraber cümbür cemaat ağlaşmaya başladılar. Her biri ayrı bir küçük Emrah, bütün hayatları ağlayarak geçiyor. Küçük Emrah büyüdü bunlar büyümedi kardeşim."

        Konuşmaların ardından program Sanatçı Ahmet Şafak'ın konseri ile sona erdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ