Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ahmet Davutoğlu: O mahkemenin yetkisi de yok yasal zemini de

        Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Gümüşhane mitinginde vatandaşlara seslendi. Konuşmasının başında paralel yapı operasyonunda tutuklanan isimler için32. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararınıİstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin 'yok hükmünde' saymasıyla ortaya çıkan krize değinen Davutoğlu, "Bir hafta önce Pensilvanya'dan talimat aldılar,kayıtları bizde.Yargıda darbe yapmaya kalkıştılar" dedi.

        Başbakan, Gümüşhane'den sonraki adresi olan Bayburt'ta ise hedefinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Davutoğlu, "Başarı hikayesi CHP Genel Başkanı olmaksa nasıl oldu, paralel yapının kasetleriyle" dedi.

        Davutoğlu, Gümüşhane'deki hitabında özetle şunları söyledi:

        'YARGIDA DARBE YAPMAYA KALKTILAR'

        - (Asliye ceza mahkemesinin paralel yapı operasyonunda tutuklanan isimler için verdiği serbest bırakılma kararı) Dün yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar.Yetki yok, yasal zemini yok. Paralel olarak 'Biz güçlüyüz' mesajı veriyorlar. Ben de buradan sesleniyorum, biz de devlet olarak güçlüyüz meydanı size bırakmayız.

        'PENSİLVANYA'DAN TALİMAT ALDILAR'

        - Bir hafta önce Pensilvanya'dan talimat aldılar,kayıtları bizde. 'Hapishaneden çıkarılsınlar' gibi bir talimat.İşte biz bunun için yurt dışından talimatlarla yargıyı yönetmeye kalkan, yönlendirmeye kalkanlara karşı, 'her zaman yargının tam bağımsızlığı, tam tarafsızlığı' dedik.Geçmişte yargı üzerinden birçok kumpas yapan bu çete seçimler öncesi 'Hala buradayız' mesajı verme derdinde. Yargıda şu veya bu örgütlenmeye izin vermeyeceğiz.

        'BU MUDUR DİNDARLIK?'

        - KPSS sorularını çaldılar. Kendi yetiştirdiklerine soruları verdiler onlar kazandı. Bu mudur dindarlık, bu mudur dava? Paralel yapı ve içerdeki iş birlikçilerine karşı milli irade seferberliği ilan ediyoruz.

        - Bazı yerlerde HDP'yi desteklediler, hani bölücülerle hareket ettiler. Şimdi de temas halindeler. Yeter ki AK Parti'nin önünü kesebilsinler. Kimle ittifak ederseniz edin, önümüzü kesemezsiniz"

        'ÇATI MASKOTU BULSA NE OLUR'

        - "Şimdi de aynı numara içindeler. Şimdi tek başına iktidar olacağım iddiası olmadığı için Kılıçdaroğlu da Bahçeli de Demirtaş da 'bir araya gelin de bir şeyler yapın' diyorlar. Ya üç değil, 12 tanesi bir araya geldi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ne yaptılar? Milletle bir araya gelemeyen, çatı adayı bulsa ne olur, çatı maskotu bulsa ne olur.

        'HESAP UZMANI AMA HESABINI BİLMİYOR'

        - Kemal Kılıçdaroğlu'nun ne hastalığı var biliyor musunuz, unutuyor... Dün Almanya'da 'Kimseyi hastane kapısında bekletmeyeceğiz' diyor. O senin dönemindi. Yolu düşerse 'Sen 1990'larda kalmışsın' deyin. 'Hesap uzmanıyım' diyor ama hesabını bilmiyor. Bazen hesabı da bizim lehimize söylüyor. Sen bunu söylediğin anda AK Parti döneminde 'Bu memleket bereketlendi' diyorsun. Biz Türkiye çapında 757 hastane inşa ettik 12 yılda.

        - Gelirse gideceği yerler belli, sahillerde biraz kumsallarda dolaşsın. elinden ttup onu Sadak Barajı'na bir götürün görsün.

        'KILIÇDAROĞLU DUY BU SESİ...'

        -Erzican'dan Gümüşhane'ye hızlı tren getiriyoruz. Bizim yaptıklarımız ortada, yapacaklarımızı da söylüyoruz ama onlar sadece konuşuyor. İşte milletin sesi Kılıçdaroğlu duy bu sesi. Kılıçdaroğlu 'Bu memlekette çok para var' diyor. Niye var biliyor musunuz Ak Parti hazineyi doldurdu.

        'HDP'NİN İKİ YÜZLÜLÜĞÜ BELLİ'

        - HDP Türkiye'de terörle, baskıyla vatandaşlarımızın iradesini zorlamaya çalışıyor. Diyanet'i kaldıracağız diyen Eş Başkanları bir ilde eski müftüyü aday gösteriyor. İki yüzlülükleri buradan belli.

        - Ey Bahçeli sen başbakan yardımcısıyken bu ülke kendi tankını yapabiliyor muydu?

        ŞAH FIRAT ŞEHİDİNİN AİLESİ KÜRSÜDE

        Başbakan Davutoğlu mitingde konuşmasının ardından Şah Fırat Operasyonunda şehit olan Başçavuş Halit Avcı'nın ailesini de sahneye davet etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ