Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika YSK, 3 çocuğu PKK'ya katılan HDP'li Hadle Uğur'un adaylığını reddetti

        Hasan ATMACA / ŞANLIURFA

        HDP'nin 7 Nisan'da YSK'ya verdiği aday listesi YSK'nın itirazı üzerine değiştirildi. Şanlıurfa milletvekili aday listesinin ilk sırasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir'e, ikinci sırasında Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan'a yer veren HDP, listenin 9. sırasına ise bir kızı çatışmada ölen, bir kızı ile bir oğlu PKK saflarında bulunan Hadle Uğur'a yer vermişti. Aday listelerini inceleyen YSK, eşi cezaevinde olan 6 çocuk annesi ilkokul mezunu Hadle Uğur'un adaylığını reddetti.

        HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl, "YSK Hadle Uğur'un adaylığı konusunda yasal engellerin olduğunu bildirdi. Bize göre Hadle Uğur'un adaylığa herhangi bir engel yok. YSK'nın bu kararı üzerine aday listesinde değişiklik yapmak zorunda kaldık. 9. sıradaki Hadle Uğur'u listeden çıkardık, yerine Hacire Aksoy'u gösterdik" dedi.

        24 Nisan'a kadar giydiği yöresel kıyafetle seçim çalışmalarına katılan Hadle Uğur, daha önce yaptığı açıklamada eşinin siyasi suçtan dolayı cezaevinde bulunduğunu, 18 yaşındaki kızı Hilal'in PKK'ya katıldığını, 7 ay sonra çatışmada öldürüldüğünü, oğlu İbrahim'in örgüt üyeliğinden tutuklandığını, cezaevinden çıktıktan sonra Kobani'ye giderek PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG'yi, diğer kızı Sümeyya'nın da Irak'ta PKK'ya katıldığını açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ