Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP lideri Kılıçdaroğlu Edirne'de konuştu

        Mesut Han / HT GAZETE

        Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde Meriç ve Ergene’nin temizleneceğini, taşkınların sona ereceğini, çiftçiye mazotun 1.5 lira olacağını, 4 yılda yolsuzluğu sıfırlayacaklarını, ilk 100 günde ‘temiz ahlak yasası’nı getireceklerini anlattı. Edirne İstasyon Meydanı’nda yaklaşık 10 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

        DAVUTOĞLU ERGENE’DE YÜZSÜN:

        Her yıl yaşanan sel ve su taşkınlarına CHP iktidarında son vereceğiz. Meriç yatağının temizlenmesi lazım ama bu konuda hiçbir önemli adım atılmadı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yalnız bırakıldı. Dediler ki: “2014’te Ergene’de balık tutacaksınız, 2015’te de yüzecekseniz.” Davutoğlu, arzu ediyorsa mayosunu giysin, gitsin bir yüzsün bakalım, nasıl yüzüyor?

        BİRİNCİ SINIF DEMOKRASİ:

        2015 Türkiye’sinde 6 milyon 200 bin işsiz, aylık geliri 200 liranın altında 17 milyon yoksul var. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasi getireceğiz. Almanya’da, Japonya’da ne varsa aynısını getireceğiz. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğiz, kimliğini sorgulamayacağız. Sözüm söz, çiftçi için mazotu 1.5 lira yapacağız. Diyorlar ki: “Kaynağını nereden bulacaksın?” Sen yakutta, elmasta vergiyi sıfırlıyorsun, ben de çiftçinin mazotunda vergiyi sıfırlayacağım. Bütçeyi Türkiye’de 10 kişi biliyorsa, bunun biri benim.

        100 GÜNDE TEMİZ AHLAK YASASI:

        Hollanda Konya’dan küçük ama yılda 150 milyar dolar tarım üretiyorlar. Türkiye ise yılda 12 milyar dolar üretebiliyor. Bizde toprak mı, su mu, güneş mi eksik? Eksik olan namuslu, temiz siyaset. İlk 100 günde çıkaracağımız kanunlardan biri ‘temiz ahlak yasası’ olacak.

        KÖLE TÜCCARINI KALDIRACAĞIM:

        12 yılda yoksulu sıfırlayamadılar, sayısını artırdılar. 4 yılda yoksulluğu sıfırlayacağız. 800 bin taşeron işçiyi kadrolu yapacağız. Zaten çalışıyorlar devlette. Aylığını zaten devlet ödüyor. Ben ne yapacağım? Aradaki köle tüccarını, yani taşeronu kaldıracağım. Devlete yükü sıfır bunun. “Asgari ücret bin 500 lira olacak” dedim, “Bu işçiye zulümdür” dediler. Sen ayda 12 bin lira alırken zulüm değil de, işçiye bin 500 lira verince mi zulüm?

        İŞ GARANTİLİ EĞİTİM:

        Bütün organize sanayi bölgelerinde (OSB) yatılı meslek liseleri olacak. Çocuklar devlete yük olmadan OSB’ler tarafından finanse edilecek. Mezun olunca da işi hazır olacak. İş garantili eğitim. Hiç yapılmayan, düşünülmeyen, akla gelmeyen ama mantıklı projeleri biz ürettik. Kimyaları bozuldu. Daha da bozacağız göreceksiniz.

        EMEKLİYE GELİNCE Mİ YOK?:

        Bizim projelerimiz uçuk kaçık projeler değil. “Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda iki ikramiye vereceğiz” dedik, televizyonlarda bas bas bağırıyorlar. Kaçak sarayına para buluyorsun da emekliye sıra gelince mi para bulamıyorsun? Ayakkabı kutularına parayı doldurunca sormuyorsun da emekliye gelince mi para bulamıyorsun? Türkiye’de 2 milyon Suriyeli var, onlara 5 milyar dolar para harcadılar. Ortadoğu’ya barış getirip 2 milyon Suriyeliyi ülkelerine göndereceğiz.

        3'TE 3 İSTEDİ

        İstanbul’dan karayoluyla Edirne’yegiden CHP Lideri Kılıçdaroğlu,yüzlerce partili tarafından TEM Otoyolugişeleri önünde karşılandı. Konuşmasıpartililer tarafından sık sık “BaşbakanKemal” tezahüratlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu,Edirnelilerden seçimde 3’te3 milletvekilliği istedi. Mitingde bir tercüman,Kılıçdaroğlu’nun konuşmasınıişitme engelliler için işaret diline çevirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ