Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Osman Baydemir'den 'PKK mahkemeleri' çıkışı

        Diyarbakır Belediyesi eski Başkanı ve 7 Haziran seçimlerinde HDP'denŞanlıurfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir, televizyonda katıldığı programda ilginç açıklamalarda bulundu. Baydemir, 'PKK mahkemeleri' olarak anılan oluşumla ilgili değerlendirmeler yaptı.

        'İÇİM KAN AĞLAYARAK SÖYLÜYORUM...'

        CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında PKK mahkemeleriyle ilgili tartışma sırasında söz alan Baydemir, "Zaman zaman PKK mahkemeleri içerisinde yer aldım. 78 milyon bizi izliyor. Reytinginizi yükselttim" dedi. Baydemir sözlerini şöyle sürdürdü:

        Malesef bölgenin reailtesidir, içim kan ağlayarak söylüyorum. Kan davası, tarla sınır davaları, kız kaçırma meseleleri ya da benzeri olaylarda araya girdiğimiz örfi hukukumuz var. Toplumun ileri gelenlerinin husumetli tarafların birinin ricası üzerine devreye girdiği süreçler var. Mesele bir örnek vereyim; Hakkari ilimizde malesef geçen sene büyük bir olay yaşandı. Bir kişi yaşamını yitirdi, birçok insan yaralandı. 300 bin kişi bu husumetten dolayı karşı karşıya geldi. Ben, BDP başkanımız, DTK başkanımız, müftü ile 6 kişilik bir heyet oluşturduk. 7 gün 7 gece çaba sarfettik. Sonuca vardık. Ve bundan dolayı KCK'nın adalet divanıdır diye yargıladılar bizi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ