Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ahmet Davutoğlu: İnönü 1944'te 146 Azeriyi Ruslara teslim etti

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Artvin mitinginde vatandaşlara seslendi. Artvin'den iki milletvekili istediğini söyleyen Davutoğlu, alanı dolduran kalabalıkla birlikte, "Haydi Artvin haydi 2-0'a haydi" diyerek tezahüratta bulundu.

        Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

        - Tam Artvin ziyaretinden 11 gün sonra genel başkanlığı ve başbakanlığı devraldım, Artvin onun için özeldir. İki gün kaldım öyle bir depolamışım ki o günden bu yana hiç tatil yapmadım. 14 Ağustos 2014'ten bu güne kadar bir tek gün tatil yapmadım.

        'GELİN KAFKASLARI BARIŞ DİYARI YAPALIM'

        - Bırakın bu öfke kültürünü bırakın bu soykırım gibi asılsız iddiaları. Gelin dost olalım, hep birlikteKafkasları barış diyarı yapalım.

        'KILIÇDAROĞLU ZİHNİYETİ 146 AZERİYİ ŞEHİT ETTİRDİ'

        - İnönü 1944'te 146 Azeriyi Ruslara teslim etti ve köprüde şehit edildiler. Bir Azeri şair şöyle seslendi: Bizi siz öldürün vermeyin Rus'a... Şimdi Kılıçdaroğlu diyor ki 'Bayır bucaktan gelen Türkmenleri zalim Esad'a teslim edeceğiz'. Bize sığınan kardeşlerimizi zalime teslim etmek bize yakışır mı? 1944 lekesini alnımıza çalan Kılıçdaroğlu zihniyetine fırsat verir miyiz?

        'HAYDİ ARTVİN, 2-0'A HAYDİİİİ...'

        - İki milletvekilini Meclis'e gönderiyor muyuz? Haydi Artvin haydi Artvin haydi 2-0, 2-0 şimdi... Artvin sen 2-0 yap gerisini diğer vilayetlere bırak. Bu millet bize 330 da verir. 250 de verir 400 de verir.

        DOĞALGAZ, ORGANİZE SANAYİ MÜJDESİ

        - Size 10 tane müjde vereceğim bugün.Doğalgaza Artvin kavuşuyor inşallah... Artvin'e doğalgaz getirmek bizim boynumuzun borcudur. En kısa sürede organize sanayi bölgesini de kuracağız. Deriner ve Borçka barajları üzerinde iki asma köprü ihtiyacı var, onları yapacağız.

        - Küfretmemeyi vaat gibi söyleyenlere bir ahlak dersi vermeye hazır mısınız? İnşallah 7 Haziran'da demokrasi şöleninde birlikte olacağız. İnşallah 2-0'ı şimdiden müjdeliyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ