Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YÖK, temel bilim programlarının kapatılacağı şeklindeki haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

        YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada,yeni kurulan ve temelbilim alanları henüz gelişmemiş olan üniversitelerin, öğrenciler tarafından tercih edilmemesi nedeniyle fizik, kimya, biyoloji gibiprogramlarının boş kaldığına dikkat çekildi.

        Açıklamada, bu nedenlegelişmiş üniversitelerin temel bilim programlarının kapasitelerinin artırılması suretiyle buprogramlarının güçlendirilmesikararının alındığı belirtildi.

        ODTÜ, Hacettepe, İstanbul Üniversiteleri gibigelişmiş üniversitelerdeki temel bilimler programlarının tamamen dolu iken yeni kurulan ve gelişmekte olan bazı üniversitelerin bu bölümlerinin boş kaldığı hatırlatılan açıklamada, "Almış olduğumuz karar neticesinde fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi alanlarda öğretim görmek isteyen öğrencilere, kapasiteleri artırılan gelişmiş üniversitelerde eğitim alabilme imkanı sağlanmıştır. Böylece bu alanlarda daha nitelikli eğitim alabilme imkanı da ortaya çıkacaktır" ifadeleri kullanıldı.

        Eş zamanlı olarak, bu sene temel bilimler programlarını teşvik için yeni istihdam imkanları tanımlamak da dahil olmak üzere, birtakım düzenlemelerin de gündeme alındığı vurgulananaçıklamada, şunlarkaydedildi:

        "Temel bilim programlarına ilişkin aldığımız karardaki bu hususların göz ardı edilerek bu programların tamamen kapatılacağı şeklinde yapılan haber ve yorumlar doğru değildir. Daha önce ifade ettiğimiz gibi aldığımız ve alacağımız tedbirlerle, temel bilimleri tercih edecek öğrencilerimiz, ileride bu tercihlerinin kendileri için çok doğru olduğunu göreceklerdir. Böyle bir düşüncenin paylaşıldığı açıklamanın temel bilimler programlarına yönelik bir kapatma şeklindeyorumlanmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ