Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Berkin Elvan’a hakaret eden esnaf için yakalama kararı

        HT GAZETE / Elif Buse KARGIN - Ceylan SEVER

        İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya baba Elvan avukatlarıyla birlikte geldi. Sami Elvan “Oğlum Berkin Elvan evden ekmek almaya çıktığında polis tarafından atılan gaz kapsülü sonucu yaralanarak ölmüştür.

        Sanık, Twitter hesabından yazmış olduğu yazıda bize ve topluma hakaret etmiştir. Kendisinin cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi. Elvan Ailesi’nin avukatı da sanık Mustafa A.’nın halen internet üzerinden benzer şekilde hakaret ve tehditlerine devam ettiğini, bu nedenle hakkında tutuklama kararı verilmesini talep etti. Avukatlar ayrıca anne Gülsüm Elvan’ın davaya katılma talebi olduğunu bildirdi. Mahkeme annenin katılma talebini kabul ederek sanık Mustafa A. hakkında ifadesinin alınabilmesi için yakalama kararı çıkardı. Sanığın hakaret, tehdit, kişinin hatırasına hakaret suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.

        NE DEMİŞTİ

        Kayseri’de esnaf olan Mustafa A. hakkındaki davanın iddianamesinde sanığın Twitter hesabından Berkin Elvan için “Bir teröristi sokağa göndermeyi, yalanlarla bir teröristi kahraman yapmayı ve onu öldüren kahramanı yargılamayı...”, baba Sami Elvan ve ailesi için de “Hemen iftira çamur hazır sizde. Terörist yetiştirdim diye utanacağına ülkenin bir değerine saldırıyorsun... Biz de sizi vurmaya devam edeceğiz, sokaklar teröristlere mezar olacak” ifadeleri yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ