Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Yüksekova'da zırhlı polis aracı devrildi: 3 yaralı

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bugün yapılan TEOG sınavları için okullarda güvenlik önlemi alan polis araçlarına taş atılması üzerine olaylar çıktı. Çıkan olaylar sırasında akrep adı verilen zırhlı polis aracının devrilmesi sonucu 3 polis hafif yaralandı.

        Suriye'nin Kobani kentinde, PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG saflarında IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada ölen Serbest Kartal'ın dün cenazesinin toprağa verilmesinden sonra olayların olduğu Yüksekova'da, bugün de olaylar çıktı. TEOG sınavı için okularda görev yapan polis araçlarının ilçe merkezinden geçişi sırasında bir grup taş atmaya başlandı. Bunun üzerine polis müdahalede bulundu. Taş atan göstericiler gözyaşartıcı gaz ve basınçlı su kullanılarak dağıtılmaya çalışılırken, göstericiler de taş atarak karşılık verdi.

        Olaylar sırasında akrep adı verilen zırhlı polis aracı da manevra yaptığı sırada yol kenarındaki çukur yüzünden devrildi. Meydana gelen kazada zırhlı araç içerisinde bulunan 3 polis memuru hafif şekilde yaralandı. Yaralı polisler arkadaşları tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, ilçedeki olaylar sokak aralarında devam etti. Olaylar nedeniyle ilçedeki esnaf da kepenk kapattı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ