Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ekmeleddin İhsanoğlu: Üç hilalli bayrağın altında bulunmaktan mutluluk ve şeref duyuyorum

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), İstanbul 2.Bölge Milletvekili adayları Gaziosmanpaşa'da esnaf ziyaretinde bulundu. Programa katılan CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayı olarak gösterdikleri MHP İstanbul 2. Bölge 1. Sıra adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, "Üç hilalli bayrağın altında bulunmaktan mutluluk ve şeref duyuyorum. MHP ile yürümekten gurur duyuyorum. Bu yürüyüş kutlu bir yürüyüş. MHP bu yürüyüş ile iktidara yürüyor" dedi.

        'MHP TÜM UMUTLARI YEŞERTECEK'

        Tanıtımın ardından kalabalığa seslenen MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, "Milletimizin yoğun bir teveccühü var. Türkiye'yi ayrıştıran, insanları farklı farklı düşüncelerle, yerlere taşıyanlara karşı Türkiye'nin birlik ve bütünlük içinde kalmasının teminatı MHP'dir. Vatandaşın tek umudu olan MHP, vatandaşın bütün umutlarını yeşertecektir" diye konuştu.

        'TEK PARTİ İKTİDARIYLA YENİ TÜRKİYE Mİ OLUR?'

        İl başkanının ardandan konuşan Ekmeletddin İhsanoğlu vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. "Üç hilalli bayrağın altında bulunmaktan mutluluk ve şeref duyuyorum" diyen İhsanoğlu şunları söyledi: "MHP ile yürümekten gurur duyuyorum. Bu yürüyüş kutlu bir yürüyüş. MHP bu yürüyüş ile iktidara yürüyor. İlk defa Türkiye'de bu kadar zaman sonra millet, 'yeter söz milletin' diyecek. 12 seneden beri yeni Türkiye'yi kuramayanlar yeni Türkiye kurma sevdasındalar. Peki, bu yeni Türkiye'nin son 12 yıldaki Türkiye'den farkı ne olacak? Tek parti iktidarı mı olacak? Tek parti iktidarıyla yeni Türkiye mi olur, yoksa çok eski Türkiye mi olur? Türkiye gerçekten yenilik istiyor. Bu yeniliği sunan MHP'dir, MHP'nin milliyetçi, muhafazakar kadrolarıdır."

        SEÇİM BEYANNAMESİ 3 MAYIS'TA

        Konuşmaların ardından meydana getirilen iki kurbanlık koyun, dualar eşliğinde kesildi. Daha sonra milletvekili adayları meydanda bulunan vatandaşları selamlayıp, esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası bir basın mensubunun "MHP'nin ekonomi ile ilgili seçim yatırımı ne olacak şeklindeki" sorusunu yanıtlayan Celal Adan, " 3 Mayıs tarihinde Sayın Genel Başkanımız partimizin seçim beyannamesini açıklayacak. Milletimiz de siz de sabırlı olun. O gün Türkiye'nin önüne çok hazırlıklı verimli bir program ortaya çıkacak" diye konuştu.

        İhsanoğlu ise aynı soruya, "Ekonomik kriz gün geçtikçe artmaktadır. TL'nin değeri azalmakta, enflasyon artmaktadır. Ayrıca işsizlik artmaktadır. Esnaf iş hacminin 3 de 1'ni kaybetmiştir. Satın alma gücü azalmıştır. Bu tablo maalesef hükümetin eseridir. Türkiye'nin bu tablodan kurtulması için 7 Haziran'da yeni bir iktidara kavuşması lazım. Bu iktidar miadını doldurmuştur. Türkiye yeni bir iktidar ile yeni bir ufuk ve yeni bir nefes ile 3 Mayıs'ta Sayın Genel Başkanımızın sunacağı program çok kapsayıcı olacaktır" diye cevap verdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ