Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursalı börekçi Hasan Acar uzaya börek gönderdi
        1

        39 bin metre yüksekliğe çıkan balon patlayınca paraşütle atılan yerin 95 kilometre uzağına paraşütle yarım saatte düştü.

        2

        Bursalı börekçi Hasan Acar, 2023 metre yapıp, Guinness Rekorlar Kitabı'na giren rekortmen börekçi bu sefer de uzaya börek gönderdi.

        3

        Yaklaşık 2 aylık çalışmanın ardından Hong Kong'dan özel olarak stratosferli balon getirten Acar, 100 kişilik ekiple çalışmalarına başladı.

        4

        Acar, Bursa'nın Gölyazı Mahallesi'nde balona GPRS takıp, 600 gram peynirli börek ve Türk bayrağı koyup gökyüzüne bıraktı. 4 saatte yaklaşık 39 bin yüksekliğe çıkan ve -60 dereceyi gören balon, bir süre sonra patladı.

        5

        Gökyüzünden paraşüt sayesinde yarım saatte aşağı inen balon, İnegöl'ün Kurşunlu Mahallesi yakınlarına düştü.

        6

        GPRS sayesinde kısa sürede börek kutusuna ulaşan Acar, böreği vakumladıktan sonra muhafaza edeceğini söyledi. Öte yandan takılan kamera sayesinde balonun yükselmesi saniye saniye görüntülendi.

        7

        Düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili bilgi veren Acar, "39 bin metre yüksekliğe börek gönderdik. 4 saatte bu yüksekliğe çıktı. Balon patlayınca paraşütle yere indi. Aynı zamanda böreğin yanında Türk bayrağı da gönderdik

        8

        Bayrağımızı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a göndereceğim. Özel stratosferli balonu Hong Kong'dan getirttik.

        9

        Balon helyum gazıyla uçuyor. Balonun 40 ile 130 kilometrekare alana düşme ihtimali vardı. Attığımız yerin 95 kilometre uzağına düştü.