Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sare Davutoğlu, Erciş'te çağrı merkezini ziyaret etti, çağrıları "Alo ben Sare buyurun" diye yanıtladı

        Sare Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 23 Ekim 2011'de yaşanan depremin ardından en fazla hasarın yaşandığı Erciş'te, depremzedelere destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığınca 2012 yılında açılan "Alo 147" MEBİM'i ziyaret etti.

        Merkezdeki hizmetlerle ilgili yetkililerden bilgi alan Sare Davutoğlu, daha sonra bilgisayar başına oturarak, gelen birçağrıya cevap verdi.

        Davutoğlu,çağrımerkezini arayan kadın öğretmenin telefonuna, "Eğitim İletişimMerkezi, ben Sare buyurun" şeklinde cevap verdi. Öğretmenin, "Daha önce Sağlık Bakanlığında hemşire olarak görev yapıyordum ve adaylığım kalkmıştı. Şimdi ise öğretmen oldum. Bu durumda tekrar adaylık sürecine tabi olacak mıyım?" diye sorması üzerine Davutoğlu, şu yanıtı verdi:

        "Öncelikle hemşire olduğunuz için çok memnun oldum, gerçekten hemşire sayımızı artırmamız gerekiyor. Ben Sare Davutoğlu, Başbakanımızın eşiyim. Erciş'te bir ziyaret için bulunuyorum, bu arada da Milli Eğitim Bakanlığı İletişimMerkezimizi de Milli Eğitim Bakanımız ile ziyaret ettik. Sorunuzu arkadaşlara aktaracağım. Bilgileriniz de burada var, sorunuzun tüm cevabıyla size dönsünler. Ben size başarılar, kolaylıklar diliyorum, öğrencilerinize de selamlarımızı iletin. Milli Eğitim Bakanımızın size başarı dilekleri ve selamları var."

        Öğretmenle konuşmasının ardından,çağrımerkeziçalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Sare Davutoğlu, görme engelli bir personelle de sohbet etti.

        ÖĞRETMEN ATAMALARI AĞUSTOS'TA

        İletişimmerkezipersonelinin, "Bu yıl Nisan, Mayıs aylarında öğretmen ataması yapılıp yapılmayacağı" konusunda çok fazlaçağrıaldıklarını belirtmeleri üzerine Mili Eğitim Bakanı Avcı, 2015 yılı Nisan, Mayıs aylarında herhangi bir atamanın yapılmayacağını söyledi.

        Avcı, atamaların Ağustos ayında yapılacağını ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ