Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aksaray mitinginde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklendi

        Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Niğde'nin ardından bu kez partisinin Aksaray'da düzenlenen mitinginde hitap etti.

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Davutoğlu, "Bugün bir küstah daha çıktı. Yarın için barışçıl gösteriye evet diyoruz. Selahattin Demirtaş var ya hani şu HDP Eş Başkanı, Doğu'da dindar Batı'da ateist görünen ya da başka türlü görünen kendi bilir. İster inansın ister inanmasın ne dedi biliyor musunuz? 'Taksim bizim için Müslümanların Kabe'si gibidir, Yahudilerin Kudüs'ü gibidir'. Bre gafil, önce Türkiyeli ol, Türkiye'deki herkes Kabe'yi ayrı bir yerde tutar gönlünde." dedi.

        Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

        - Yeni Türkiye'yle ne kastediyoruz... Eski Türkiye 70 sent için IMF'ye muhtaçtı. Yeni Türkiye ise IMF'ye borç veren Türkiye. O üç partili koalisyon bu aziz mileti namerde muhtaç kıldı.

        - İnsansız hava aracı için İsrail'den medet umuyorduk. 28 Şubat'ı hatırlayın. Bu milletin evlatlarını başı örtülü, açık diye ayırt edip üniversite kapılarının girişinde başörtülüleri ikna odalarına alıyorlardı.

        - Biz kimseye zulmetmeyiz ama zulmede rıza göstermeyiz.

        -Biz baş verir baş eğmeyiz. 1 Mayıs'ı herkes yasal yerlerde kutlayabilir.Taksim'de isteyen sembolik anma yapabilir.

        -Bugün bir küstah daha çıktı. Yarın için barışçıl gösteriye evet diyoruz. Selahattin Demirtaş var ya hani şu HDP Eş Başkanı, Doğu'da dindar Batı'da ateist görünen ya da başka türlü görünen kendi bilir. İster inansın ister inanmasın ne dedi biliyor musunuz? 'Taksim bizim için Müslümanların Kabe'si gibidir, Yahudilerin Kudüs'ü gibidir'. Bre gafil, önce Türkiyeli ol, Türkiye'deki herkes Kabe'yi ayrı bir yerde tutar gönlünde.

        "HANGİ TUZAĞI KURDUNUZ ONU AÇIKLAYIN"

        -Bu CHP, HDP ve paralel, bir arada bir tuzak kuruyorlar. CHP'liler diyor ki 'HDP'lilerin barajı geçmesine yardımcı olacağız'. CHP Hakkari milletvekili adayları, HDP'nin geçmesi için çalışıyor. Kılıçdaroğlu'nun danışmanı öyle söylüyor, 'Geçmeli' diyor. Paralelciler, bu milletin mukaddesatını istismar eden o paralelciler, arka kapıdan girip, HDP'li belediye başkanıyla görüşüyor. Ne görüştünüz? Ne görüştünüz? Hangi tuzağı kurdunuz onu açıklayın.

        SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ

        Öte yandan miting alanı çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis, miting için gelen partilileri tek tek üst araması yaptıktan sonra alana aldı. Üst araması sırasında bazı kadınların çantasından biber gazı çıkması dikkat çekti. Alanda kadın ve erkeklerin arasının polis bariyeriyle ayrıldığı gözlendi. Kente geldikten sonra ilk olarak Vali Şeref Ataklı'yı makamında ziyaret eden BaşbakanDavutoğlu, daha sonra miting alanına geçti.

        ÇATIDAKİ KADIN

        BaşbakanDavutoğlumiting alanına gelmeden yaklaşık 10 dakika önce alandaki 4 katlı bir binanınçatıkatına çıkan 30 yaşlarındaki bir kadın polise zor anlar yaşattı. Polis, mitingiçatıkatından izlemek istediği öne sürülen kadını uzun süre indirmek için ikna etmeye çalıştı. Sivil polis memurlarından biri,çatının kenarından kadını aşağı inmesi için ikna etmeye çabalarken, bir diğeri de yanına yaklaşmaya çalıştı. Ancak polisin yanına yaklaştığını gören kadın,çatının ucuna doğru yürüdü ve inmeyi reddetti. Bu sırada Davutoğlusahneye çıkarak partilileri selamlarkençatıdaki kadında ıslık çalıp, kollarını sallayarakDavutoğlu'nu karşıladı. Daha sonraçatıya çıkan bir kadın sivil polis memuru ikna ederek indirdi.

        BaşbakanDavutoğlu, mitingin ardından halikopterle Ankara'ya hareket etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ