Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Gültan Kışanak: Ekrem Dumanlı'yla görüşme gizli değildi, nezaket ziyaretiydi

        Ahmet YUKUŞ-DİYARBAKIR

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimler bünyesinde bir ilk olarak Dini Kültür Merkezi açıyor. İnanç merkezin temel atma törenine; Büyükşehir Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın yanı sıra HDP milletvekili adayları Sibel Yiğitalp, Nimetullah Erdoğmuş ve din adamları katıldı. Belediye'nin organize ettiği törende bir ilk de yaşandı. Temel atma töreni öncesi Kur'an-ı Kerim okundu. 1 yıl içerisinde bitirilmesi planlanan Dini Kültür Merkezi bünyesinde; erkek-kadın aşevi, derslik, istişare odası, fetva odası, yatakhane, yemekhane ve dinlenme odaları bulunacak.

        'DİYARBAKIR İNANÇ BAŞKENTİ OLACAK'

        Törende açılış konuşması yapan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, inançların kutsal olduğunu belirterek: "Amed'i (Diyarbakır'ı) inanç özgürlüğün başkenti yapacağız "dedi.

        Tören sonrası gazetecilerin, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın belediyeye yaptığı ziyarete ilişkin sorularını yanıtlayan Kışanak, ‘gizli ziyaret' iddialarını yalanlayarak görüşmenin bir nezaket ziyareti olduğunu ve her zamanki protokol kapısının kullanıldığını söyledi.

        'EVLERİNDEKİ KAVGAYI MAHALLEMİZE TAŞIYAMAZLAR'

        Gazeteci ve halkın temsilcisi olarak Diyarbakır'a gelen herkesi ağırladığının altını çizen Kışanak, Cumhurbaşkanı ve başbakanın nezaket ziyaretinden siyaset çıkarmak istemesinin çok yakışıksız olduğunu belirtti.

        Ziyaretin paralel yapıyla bağdaşlaştırılmasına da tepki gösteren Kışanak, "Kimse kendi evlerindeki kiri -pası bize bulaştıramaz. Kendi evlerindeki kavgayı bizim mahalleye taşıyamazlar. Kendi iç sorunlarını bizim iç sorumuz gibi bize ihale edemezler. ‘Parelel terör' örgütü diye ilan etikleri liderini ziyaret eden ve icazet edecek durumda olanlar önce halka hesap versin. Birlikte KCK operasyonlarını ve hukuksuz dinlemeleri yaparken biz bunun mağduruyduk, şimdi bize bunu ihale edemezler" dedi.

        'CUMHURBAŞKANINA KAPIMIZ AÇIK'

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Mayıs Cumartesi günü Diyarbakır'a geleceğini hatırlatan Kışanak, "Kentin ev sahibi olarak bu şehre kim gelirse nezaket içerisinde misafir etmeye hazırız. Cumhurbaşkanını da ağırlamak isteriz. Buyursun gelsin kapımız cumhurbaşkanı, başbakan, gazeteciler, inanç grupları herkese açıktır. Kimse beni siyaset yapmaya zorlamasın. Nasıl siyaset yapacağımı bilirler" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ