Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Öldürülen Mustafa Turhan'ın dayısı da vefat etti

        Cinayetin terör, kan davası ve adli bir olay olup olmadığı konusunda güvenlik güçleri çalışmalarını sürdürüyor.

        Taziyeleri kabul eden amca Kemal Turhan, yeğeninin kimseyle husumeti olmadığını, herkesle iyi geçindiğini söyledi.Siirt'te önceki gün Vali Mustafa Tutulmaz, 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal'ı köyünde ağırladıktan sonra, dün sabah Yokuşbağlar Köyü Yığınlı Mezrası yakınlarında yol kenarında uzun namlulu silahla vuralarak öldürülmüş halde bulunan Bağgöze Köyü Muhtarı ve geçici köy korucusu Mustafa Turhan, cinayetiyle ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürüyor.

        Siirt Valiliği yetkilileri, cinayetin terör başta olmak üzere kan davası ve adli bir olay olup olmadığının araştırıldığını belirtti. Jandarma ekipleri de cinayetle ilgili bir çok kişinin ifadesine başvurdu.

        "KİMSEYLE ALACAK-VERECEK MESELESİ, HUSUMETİ YOKTU"

        Bağgöze Köyü'nde, Mustafa Turhan için kurulan çadırda taziyeleri kabul eden amca Kemal Turhan, kimseyle alacak-verecek meselesinin olmadığını belirterek, "Yeğenim herkes tarafından sevilen biriydi. Kimseye borcu yoktu. Alacak verecek meselesi yoktu kimseyle. Husumeti de yoktu kimseyle. Kendisini köyüne adamış bir adamdı. Köyü için ellinden geleni yapardı. Kesinlikle düşmanı yoktu. Bir cinayete kurban gitti. Herhangi bir siyasi partiye mensup değildi, ancak öldürüldü. Bunu yapanların bulunmasını istiyorum" dedi.

        "BU ÇOK KARANLIK BİR OLAY"

        Selim Sadak'ın Belediye Başkanlığı döneminde, başkan yardımcılığı görevini yapan Feremez Kaya, öldürülen Mustafa Turhan ile çok yakın arkadaş olduklarını belirterek, "Mustafa Turhan ve 4 arkadaş ile saat 12.30'a kadar birlikteydik. Hepimizi tek tek evimize bıraktı. 20 dakika sonra kendisini aradığımızda ulaşamadık. Köye ulaşıp ulaşmadığını öğrenmek için cep telefonuyla aradık ama her seferinde meşgule düşürdü. Sabah saatlerinde cinayete kurban gittiğini öğrendik. Olay basında yanlış aksettirildi. Bu çok karanlık bir olaydır. Olay aydınlatılmamış. Bunun üzerine gidilmesini istiyoruz" diye konuştu.

        OLAY YERİNDE BİR EHLİYET OLDUĞU İDDİASI

        Arabasının yanında öldürülmüş halde bulunan Mustafa Turhan'ın özel bir hastanede teknisyen olarak çalışan yeğeni Harun Kayran da, "Dayımın vurulduğu haberini aldığımda, olayın yaşandığı yere bir arabayla geldim. Cenazeyi almışlardı. Ama olay yeri inceleme ekipleri jandarma ile birlikte olay yerinde araştırma yapıyordu. Burada bir tane ehliyet buldular. Kimseyi suçlamıyoruz. Ancak dayımın biran önce kimler tarafından öldürüldüğü bulunsun" şeklinde konuştu.

        KÖY KORUCUSU OLMASINA RAĞMEN HDP'YE YAKINDI

        Köy koruculuğu ve muhtar olmasına rağmen eşi Sebahat Turhan ve akrabalarıyla birlikte Mustafa Turhan'ın, HDP'ye yakın olduğu belirtildi.

        DAYISI DA ÖLDÜ

        Bu arada Mustafa Turhan'ın öldürüldüğünü öğrenince olay yerine giderken kalp krizi geçiren korucunun dayısı Osman Oğuz, düşerek başını yere çarptı. Osman Oğuz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ