Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Bartın mitinginde konuştu: CHP, bugünkü tabloyla HDP ile girdiği işbirliğini açıkça ortaya koymuştur

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Bartın mitinginde muhalefeti eleştirdi.

        Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Ben hesap uzmanıyım diyor; ödemediği tazminat nedeniyle 2 gün önce maaşına haciz geldi. 12 yılda biz bu hazineyi doldurduk, Kemal bey gelip hazineyi boşaltmak istiyor; izin verir misiniz?" ifadelerini kullandı.

        Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

        Yalnız öyle resimler var ki CHP bayraklarıyla HDP bayrakları yan yana ve marjinal bazı sol gruplar ve terör grupları da yan yana. Bir CHP milletvekili, milletvekili unvanıyla polis otosuna saldırdı ve camını kırdı. Şimdi, buradan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum: Ya bu milletvekiline hesabını sor ya da seni de bu vandallarla aynı şekilde, aynı kategoride anarız.

        Bugün CHP, bugünkü tabloyla da HDP ile girdiği işbirliğini açıkça ortaya koymuştur. Ayrıca CHP, DHKP-C örgütü ile özellikle de Suriye politikası bağlamında perde gerisinde yaptığı işbirliği de açıktır. Şimdi, Bartınlılar, biz sol örgütlerle, marjinal örgütlerle, bölücülerle işbirliği yapan CHP'ye izin verir miyiz? CHP ve HDP, bu şekilde işbirliği yaparken, ülkemizin birliğini, beraberliğini tehdit eden örgütlere bu meydanları bırakır mıyız?

        Biz ne olursa olsun özgürlükleri korumaya kararlıyız.

        Buraya gelip milliyetçilik üzerine konuşanlara sorun; altay tankını, kendi milli piyade tüfeğini yapan parti hangisi?

        Zonguldak-Amasra-Cide yolunu açıyoruz; Batı Karadeniz'i birleştireceğiz. Önümüzdeki dönemde %100 milli uçağımızı, tankımızı, piyade tüfekiğimizi biz yapacağız: İşte yeni Türkiye bu.

        Ne tuzak kurarsanız kurun AK Parti bu meydandadır. Siz bu milletin irfanıyla, inancıyla oyun oynanmayacağını öğrenemediniz mi?

        90'lu yılların koalisyonla yönetilen Türkiye'sini ister misiniz? Biz bir söz verdik mi yaparız, siz bizden noterden kağıt ister misiniz?

        Ben hesap uzmanıyım diyor; ödemediği tazminat nedeniyle 2 gün önce maaşına haciz geldi. 12 yılda biz bu hazineyi doldurduk, Kemal bey gelip hazineyi boşaltmak istiyor; izin verir misiniz?

        146 Azeri kardeşimizi İnönü'nün emriyle Ruslara CHP zihniyeti teslim etti.

        Orhım Anıtları'nda biz varız, Gagavuz Türklerine su veren biziz, Kırım Tatarlarına 10 bin ev yapan biziz.

        Onlar milliyetçilikten bahsede ama Kosova'da Murat Hüdavendigar'ın türbesini kim yapar?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ