Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan gündeme dair önemli açıklamalar

        Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, 7 Haziran 2015 seçimleri kapsamında seçim bölgesi Ordu'da vatandaşlarla bir araya gelerek seçim çalışmalarına katıldı.

        Çalışmalar kapsamında Kurtulmuş'a, AK Parti Milletvekili İhsan Şener, AK Parti Ordu Milletvekili Adayları Oktay Çanak, A. Nilgün Tomakin, Şakir Çoban, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, ilçe belediye başkanları ve partililer eşlik etti.

        İlk olarak Korgan ilçesine gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, burada AK Parti Korgan Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışına katıldı. Açılış ardından Korgan Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Kurtulmuş, 7 Haziran seçimleri ile yeni Türkiye'nin temellerinin atılacağını belirtti.

        "CHP'Yİ TEK BAŞINA SANDIĞA GÖNDERSENİZ, BU MİLLET YÜZDE 25'TEN FAZLA OY VERMEZ"

        Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, seçim vaatleri üzerinden CHP'ye yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun iktidar olup olmama konusunda her hangi bir kararda olmadığını ifade eden Kurtulmuş, "Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki mazot desteği vereceğiz. Üsküdar'da sabah oldu diye bir laf varda, Üsküdar'da akşam oldu desem daha doğru olur. Sadece Ordu için mazot desteği 57.3 milyon TL, zaten bu mazot desteği AK Parti hükümeti zamanında verilmişti. Türkiye'de tüm bunlar yapılırken Cumhuriyet Halk Partisi mazot desteğinden bahsediyor."

        "Kılıçdaroğlu, bunları yapacak ama bir şeye karar verememiş, o da ekonomi bakanı kimi yapacak, ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı kim ona karar verememiş, o isim kim Sayın Kemal Derviş. Kemal Derviş'e diyor ki, seni ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı yapacağım. Böyle bir şey olabilir mi, ana muhalefet partisi seçime gidiyor ve bir adama diyor ki, iktidara gelirsek seni milletvekili yapalım. Adam diyor ki ben milletvekili falan olmam. Siz seçime gidin iktidar olursanız, ben dışarıdan bakan olurum."

        "Kılıçdaroğlu da iktidar olmayacağını bildiği için diyor ki, benim en büyük hayalim yüzde 35 almaktır. İktidar olmaktır demiyor, yüzde 35 almaktır diyor. Ve ben birçok yerde söylediğim gibi tek parti dönemini görmüş Korgan'da da söylüyorum. Bu millete önce bu imajınızı düzeltmeniz lazım, Cumhuriyet Halk Partisi için eskiden derdim ki bütün partileri kapatsanız, tek başına Cumhuriyet Halk Partisini sandığa gönderseniz. Bu millet inanın ki yüzde 25'ten fazla Cumhuriyet Halk Partisine oy vermez. Ekonomiden sorumlu bakanını kimi yapacağını henüz bilmeyen, iktidar olup olmama konusunda her hangi bir kararda olmayan birisi, mazot yardımı yaparız diyecektir elbette" dedi.

        Burada ki konuşmalarının ardından Kumru ve Çamaş, ilçelerini ziyaret eden Kurtulmuş, Kumru ve Çamaş ilçelerinde bulunan AK Parti Seçim Bürolarının açılışlarını gerçekleştirdi. Kurtulmuş, bu ilçelerdeki konuşmalarında da 'Yeni Türkiye' olgusuna vurgu yaptı. 7 Haziran seçimlerinin Türkiye için önemli bir viraj olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, Ordululardan 5'te 5 için destek istedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ