Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: Evdeki kadın çalışan statüsünde olacak

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Balıkesir'de düzenlenen mitinginde vatandaşlara seslendi. Kuva-i Milliye Meydanı'ndakikonuşmasında partisinin seçim vaatlerine vurgu yapan Demirtaş, hitabısırasında bir protesto eylemi yapılınca görevlilere, "Protesto hakkıdır hanımefendiye nazik davranılsın" uyarısında bulundu.

        Demirtaş konuşmasında özetle şunları söyledi:

        - 7 Haziran'da ya barış içinde bir yaşam ve Türkiye'nin her yerinde mezhebinden utanmadığı bir ülke ya da diktatörlük ve tek adamlık sultası tercihinde bulunulacak. Aslında seçime iki parti giriyor. Biz ve diktatör yanlıları.

        'ALO'DAN BİLE TOPLANAN VERGİ ADİL DAĞITILMALI'

        - Maaş alırken ödediğiniz vergi bitiyor mu harcarken de vergi ödüyorsunuz. Siz aldığınız maaşı yani vergisi ödenmiş helal parayı bile harcarken ekmek alırken bile vergi ödüyorsunuz. Telefonla 'Alo' dediğinizde, çorap alırken vergi ödüyorsunuz. Yüzde 95 vergi sizin cebinizden çıkıyor. Vergiyi topladın o parayı dağıtırken adaletli şekilde dağıtılması gerekir.

        - Sarayda sultanlar bin tl'lik altın bardaktan su içerken biz vatandaşı mağdur etmeyeceğiz.

        'EMEKÇİDEN YANA OLDUĞUMUZ İÇİN ÇILGIN OLUYORUZ'

        - Emekliye en az 1.800 ödeyeceğiz dediğimizde 'Kaynağı nerden bulacaksınız?' diyorlar. Dünyanın en zengin coğrafyalarından birinde yaşıyoruz. Yaptıklarına bir bakın hayvancılığı bitirmek için ellerinden geleni yaptılar. Bizler emekliden emekçiden yana ekonomiyi savunduğumuz için çılgın oluyoruz. Çılgınlık buysa vallahi çılgınız...

        'EVDEKİ KADIN, ÇALIŞAN KADIN STATÜSÜNDE OLACAK'

        - Ev kadınları dünyanın en ağır işini yapıyor. Evde çalışan kadın çalışan bir kadın statüsünde olacak, emekli olacak. Çocuk büyütmek erkeğin kahrını çekmek... Size düşen buysa bize düşen de size sahip çıkmak.

        - Bütün mahallelerde gıda bankası oluşturacağız. Ücretsiz olarak dağıtacağız. Bu da bir sosyal haktır.

        'MAHŞER GÜNÜ GELDİĞİNDE BİZE DİYANET'İ SORMAYACAKLAR'

        -Kıyamet, mahşer gününde ismimizle çağıracaklar. Sen ismimi söylemesen bile kıyamette ismimizle çağıracaklar. Sana da bana da soracaklar. O gün geldiğinde bize sorulacak sorular arasında Diyanet İşleri Başkanlığı yoktur. Bize din bilgisi sormayacaklar, imanımızı soracaklar"

        'EMEKLİYE DEĞİL BİN 800, 3 BİN 600 BİLE VERİLEBİLİR'

        - "Bu ülkede hırsızlık, yolsuzluk, israf olmasın, değil emekliye bin 800, 3 bin 600 lira verseniz bile ülkenin kaynağı bitmez. Dünyanın en zengin coğrafyalarından, ülkelerinden birinde yaşıyoruz. Sağlıklı yatırım ve büyüme politikasıyla üreticiyi, tarımı, çiftçiyi, hayvancılığı, esnafı geliştirirsek zaten asgari ücret bin 800 liranın çok üzerine kendiliğinden çıkacak

        -Rakip partinin bayrağı mı asılacak, yeterli elemanı mı yok, siz yardımcı olun bayrağını asın. 'Biz kendimize güveniyoruz' deyin. Asla onların şiddet provokasyonuna teslim olmayacağız. Taşıdığımız mesaj, omuzlarımızdaki sorumluluk yükü, tarihidir. Sabırla çalışacağız ve 7 Haziran'a kadar bunların provokasyonlarına gelmeyeceğiz. Özellikle din tüccarlığı yapanların tezgahına asla düşmeyin. Kimsenin, kimsenin inancını, imanını sorgulamaya hakkı yok ancak Yaradan sorgular. Kimsenin haddine değil. Zannedersiniz ki ellerinde bir iman ölçer var, herkesin imanını ölçüyor; 'Sen inanıyorsun, sen inanmıyorsun...' Kusura bakmasınlar ama Allah'tan başka kimseye hesap vermek zorunda değiliz.

        - Kıyamet, mahşer gününde ismimizle çağıracaklar. Sen ismimi söylemesen bile kıyamette ismimizle çağıracaklar. Sana da bana da soracaklar. O gün geldiğinde bize sorulacak sorular arasında Diyanet İşleri Başkanlığı yoktur. Bize din bilgisi sormayacaklar, imanımızı soracaklar. Kim geçecek, kim kalacak onu Allah bilir. Ordinaryüs profesör din alimi de olsan, imanın, inancın yoksa zerre kadar o din bilgisinin kıymeti yoktur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ