Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MPS hastalığına (organların erimesi) yakalanan 8 yaşındaki Mehmet Sait Ekinci'nin ihtiyaç duyduğu ilacı SGK karşılayacak

        Batman'da oturan ve çok ender görülen ölümcül MPS hastalığına (organların erimesi) yakalanan 8 yaşındaki Mehmet Sait Ekinci'nin ihtiyaç duyduğu ve kutusu 25 bin lira olan ilaç, SGK Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce karşılanacak.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Batman ziyaretinde kucağına alıp ilgilendiği Sait Ekinci'nin annesi Nurcan Ekinci, "5 yıldır Sait'in organları eriyordu. Sesimizi tüm Türkiye'ye duyurmaya çalıştık. Daha geçen hafta ilaç bekleyen MPS hastası 3 çocuk hayatını kaybetti" dedi.

        İlacın karşılanacağını öğrenen Seyitler Mahallesi 3002'nci Sokakta oturan Ekinci ailesinin fertleri bayram havasını yaşamaya başladı. Çok ender görülen ölümcül MPS hastalığına yakalanan Mehmet Sait Ekinci'nin ihtiyaç duyduğu ve kutusu 25 bin lira olan 'Vimizim' ilacının SGK Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünce karşılanacağı belirtildi. Anne Nurcan Ekinci, şöyle dedi:

        "5 yıldır Sait'in organları eriyordu. Sait arkadaşları gibi yürüyüp koşamıyordu. Sesimizi tüm Türkiye'ye duyurmaya çalıştık. Daha geçen hafta ilaç bekleyen üç MPS hastası çocuk hayatını kaybetti. SGK, şimdi ilaç bekleyen MPS hastası çocuklara yurt dışından vimizim ilacı getirecek."

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu Batman'a gerçekleştirdiği ziyarette kucağına alıp ilgilendiği Sait'in annesi Nurcan Ekenci, İlaç alacak maddi güçleri olmadıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

        "Mehmet Sait'in yaşaması için yurt dışından ilaç gerekiyordu. SGK'nın işlemleri hızlandırması için sesimizi her yere duyurmaya çalıştık. Çığlığımızı duyan herkesten Allah razı olsun. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman gelişinde Sait'i kucağına alıp, ilgilendi. Önümüzdeki günlerde ilaçların ulaştırılacağını Sağlık Bakanlığı bize bildirdi. Yurt dışından gelecek ilaçlar Mehmet Sait'i olduğu gibi 50 civarındaki çocuğa da nefes aldıracak. İlaç gelecek diye evimizde bayram havası var."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ