Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu Kars'ta konuştu: Torosların oğlu olarak anılırdık, şimdi Kars’ın oğlu olarak anılacağım

        HABERTURK.COM

        "Kars'ın oğlu Davutoğlu" sloganları ile ile karşılanan Başbakan Davutoğlu, "Torosların oğlu olarak anılırdık, şimdi Kars’ın oğlu olarak anılacağım. Verdiğiniz unvanı unutmayacağım, bu unvanı koruyacağım” dedi.

        CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini yuhalatmamasına ilişkin de konuşan Davutoğlu, "Biz eleştirirz ama yuhalamayız. Ben Bahçeli'yi Osmaniye'de yuhalatmayınca Kılıçdaroğlu dün örnek almış. Bunların öğrenilmesi güzeldir." dedi.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Kars mitinginde konuştu.

        Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan şatır başları şöyle;

        "KARS MİLLİ BİRLİĞİMİZİN SEMBOL ŞEHRİDİR"

        Doktora tezimi Kars’ta yaptım. Bu topraklardaki feyz başka. Kars’ın yüreğimizde ayrı yeri var. İlk şeref madalyası Kars şehrine verilmiştir. Kars milli birliğimizin, beraberliğimizin sembol şehridir. Sarıkamış şehitleri dedim. İşgal dönemlerini bilirsiniz. Hiçbir toplum Karslılardan daha çok milli beraberliği, milli onuru anlayamaz. Biz Sarıkamış'ın, Çanakkale'nin ruhunu taşıyoruz. 7 Haziran'da bir kez daha milli birlik ve beraberlik diyeceğiz. Ayrımcılık yapanlara karşı bu millet tek yürektir diyeceğiz. Biz bu birliği beraberliği Kafkasya'da sürdüreceğiz. Tarihi yeniden yazmaya var mısınız? Kars'ı bir ayağı ile Hazar'a, bir ayağı ile Karadeniz'e, bir ayağı ile Mezopotamya'ya, bir ayağı ile Akdeniz'e bağlamaya var mısınız? Fitne odaklarına karşı kardeşliğimizi koruyacak mıyız? Çözüm süreci budur. Çözüm süreci ne olacak diyorlar. Çözüm süreci milletin birlik ve beraberliğinin teminatıdır.

        "KILIÇDAROĞLU ÖRNEK ALMIŞ"

        Bir hesap ve muhasebe günüdür. buraya gelip bazıları milliyetçilik üzerinden konuşabilirler. 2001,2002 Türkiye'si nasıl Türkiye idi? IMF'ye muhtaç olan Türkiye'den memnun muydunuz? Kendine derman olmayan Türkiye'den memnun muydunuz? Sayın Bahçeli'yi yuhalamayın. Biz eleştirirz ama yuhalamayız. Ben Bahçeli'yi Osmaniye'de yuhalatmayınca Kılıçdaroğlu dün örnek almış. Bunların öğrenilmesi güzeldir.

        "TERÖRİSTLERE MEYDANI BIRAKMAYACAĞIZ"

        2018’de HÜRKUŞ uçağını da semalarımızda uçuracağız. 2023’te yerli milli savaş uçağımızı Sarıkamış’ın semalarında uçuracağız. Türkiye’de her şey yerli ve milli olacak. İnadına çözüm süreci diyoruz. Bu topraklarda 30 yılı aşkın süredir 30 bin canımızı kaybettik. Bir daha bu topraklarda terör üzerinden tek canın kaybedilmesini istemiyoruz. Teröristlere alanı, meydanı bırakmayacağız. Onun için çözüm süreci dedik. Kars'ın oğlu Davutoğlu. Her bir Karslı ile gönül bağımız var. Görsünler Demirtaş, Kılıçdaroğlu, Bahçeli görsün. Milletle buluşmak nedir görsünler. Soykırım iddiaları ile bizi kıskaca almaya çalışanlar ister Papa, ister devlet başkanları. Bizi tanısınlar biz tarihimizi konuşuruz, herkesle yüzleşiriz, acı paylaşırız ama boyun eğmeyiz. Dedelerimiz gibi baş veririz, baş eğmeyiz. Gelin tarihi konuşalım, gelin barış olalım. Bu çağrıyı yaparken diyoruz ki Ermenistan Azerbaycan'da işgal ettiği topraklardan çekilsin.

        "DİYANETİMİZİ KENDİLERİNE DERT EDİNMİŞLER"

        Demirtaş buraya gelirse önce Kudüs'ten Selahattin Eyyubi'den özür dile diyecek misiniz? CHP ve HDP aynı dili konuşuyor. Diyanetimizi kendilerine dert etmişler. Bu adamların dinimizle, Diyanetimizle oynamasına izin verir misiniz? HDP karar vermedi, aynı mantık. İkisinin de derdi milletin derdi, milli, manevi değerleri. HDP'liler Batı'da barış diyor, Doğu'da musluklardan kan akan afişler asıyorlar, milletimizi tehdit ediyorlar. Bu tehditlere boyun eğer misiniz?

        ‘One minute’den sonra birden dünyada birçok çete harekete geçti. Bizi yıkabilmek için her oyunu yaptılar. Gezi, 17-25 Aralık provokasyonları. Bugüne kadar bunları yaptılar bizi durdurmaya çalıştılar. Paralel çete eşliğinde CHP, HDP ele ele işbirliği yapıyor.

        Çete dikkat edin Mavi Marmara’da vatandaşlarımız şehit edildiğinde Pensilvan’daki zat İsrail’den izin alınsaydı diyor. Şimdi ise milli hükümete karşı isyanı, karalamayı teşvik ediyorlar. Paraleli yazdık bir kenara. Kılıçdaroğlu bizim niçin İsrail’de elçimiz yok diyor. Bizim 9 kardeşimizi şehit eden zalimlerle dost olmamız mümkün mü? Demiştaş’ta Kudüs Yahudilerin dedi. Bunlar İsrail ağzı ile konuşuyor. Biz ise milletin dili ile konuşuyoruz.

        “SEÇİM SONUÇLARI NE OLURSA OLSUN…”

        Çözüm sürecini başarıya götüreceğiz. Seçim sonuçları ne olursa olsun çözüm sürecinde devam edeceğiz. Attığımız hiçbir adımda kimseden izin almadık ve almayız. Türkiye büyük yükselişin eşiğindedir. Türkiye ile birlikte Kars’ta yükselmeye bu coğrafyanın merkez şehri olmaya adaydır. Kars’ın en önemli sektörü tarım ve hayvancılık. Kılıçdaroğlu yanlış hükümlere varmış. Avrupa’nın en büyük tarım üreticisi Türkiye Cumhuriyeti’dir.

        “KARS’I HIZLI TRENLE BULUŞTURUYORUZ”

        Kars’ı hızlı trenle Sivas’tan sonra tanıştıracağız. Hepinizin belediği müjde. Kars’ta en büyük lojistik merkezlerden birini kurmaya kararlıyız. Şimdiki organize sanayi merkezinin yakında lojistik merkezini kuracağız. Kars merkez üssü olacak. Kars’ın içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar çözüyoruz. Kars’ta içme suyu sorunu olmayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ