Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da kapalı tesisin havuzuna düşen çocuk boğuldu

        Küçük çocuğun ailesi, faaliyette olmayan tesiste herhangi bir görevli bulunmadığını öne sürüp havuzun da suyla dolu olması nedeniyle olayda ihmal olduğunu belirterek sorumluların cezalandırılmasını istedi.

        Yüzüncü Yıl İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Eren Güvendik, arkadaşlarıyla birlikte dün saat 17.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bu sezon henüz açılmayan Sami Açıkgöz Olimpik Yüzme Havuzu tesislerine gitti. İddiaya göre ilk önce çocuk havuzunda yüzme başlayan Güvendik ve arkadaşları daha sonra kovalamaca oynamaya başladı ve bu sırada küçük Eren, büyüklerin kullandığı 5 metre derinliğindeki havuza düştü. Küçük çocuk bir anda havuzun derin sularında kaybolurken ihbar üzerine tesise polis, itfaiye ve CANKUR ekipleri geldi.

        POLİSLER ÇIKARTTI

        Gelenler arasında su altı ekibi olmaması üzerine bazı polisler elbiselerini çıkarıp havuza atlayarak küçük Eren'i aradı. Yaklaşık 15 dakika süren aramalar sonunda havuzun dibinde bulunan küçük çocuk hemen dışarı çıkartıldı. Kenarda bekleyen sağlık ekipleri küçük çocuğun kalbinin durduğunu belirledi. Ekipler, yaklaşık yarım saatlik bir müdahalenin ardından Eren Güvendik'in kalbini çalıştırmayı başardı. Ambulansla Kozan Devlet Hastanesi'ne götürülen küçük Eren, daha sonra sevk edildiği Adana Seyhan Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        FAAL OLMAYAN HAVUZDA SU NE GEZİYOR?

        Küçük Eren'in ölüm haberini alan Murat-Ayfer Güvendik çifti ile yakınları sinir krizi geçirdi. Acılı anne Ayfer Güvendik, mahallenin tüm çocuklarının duvardan atlayarak havuza girdiğini ancak tesislerde hiçbir bekçi ve görevlinin olmadığını öne sürdü. Oğlu Eren'i okuldan alıp eve getirdiğinde havuza gitmemesi konusunda da uyardığını belirten anne Güvendik, gözyaşları için de şunları anlattı:

        "Daha önce girmiş, ben de anlattım 'Çocuğum o havuza girme. Bak başına bir iş alın, biri seni iter' dedim. O su ne geziyor havuzun içinde? Ambulansın sesini duyunca oğlum olduğunu bile bilmiyordum. Koştum, o anda içim yandı. 'Senin oğlun değil başkasıymış' dediler. 'Kimse yokmuş' diyorlar. İçim yanmış bir kere. Çocuklar gayet rahat, bir değil iki değil, beş değil o havuza bir tek benim çocuğum değil bütün mahallenin çocuğu duvardan atlayıp girip yüzüyor orada. Faal olmayan havuzda su olmaması gerek, 5 metrelik havuzda su ne geziyor?"

        Acılı baba Murat Güvendik ise, oğlunun ölümünde ihmali olanların tespit edilmesini isteyerek, "Hakkımı arayacağım. Sorumlular neyse cezasını çeksin" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ