Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de konuştu: Seçim bildirgemizi taklit ediyorlar

        Seyhan KURTMAN / ALİ ARDA PERK - HABERTÜRK

        Partililerle buluşanKılıçdaroğlu, seçim bildirgelerinin diğer partiler tarafından örnek alınarak taklit edildiğini söyleyerek tüm adaylar ve parti örgütlerinden seçim bildirgesini halka çok iyi anlatmalarını istedi.

        Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde imam hatip okulları ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatacakları algısının yaratılmaya çalışıldığını da belirterek, "Bizim adımızı kullanarak algı operasyonu yapıyorlar. Kimsenin yaşam tarzına da karışmayacağız" dedi.

        13 YILLIK KREDİ BİTTİ

        Kılıçdaroğlukentteki programında önce CHP İzmir İl Başkanlığı'nın Buca Gölet Tesisleri'nde düzenlediği toplantıda belediye başkanları, milletvekili adayları, aday adayları ve parti örgütleriyle bir araya geldi.

        burada yaptığı konuşmada, halkın AK Parti iktidarına verdiği kredinin bittiğini ifade edenKılıçdaroğlu,"Süreç bizi iktidara taşıyacak bir süreç. 13 yıllık bir kredinin sonuna geldik. Halkımız iktidara 13 yıllık süre verdi. Bu sürenin sonunda 6 milyon 200 bin işsizmiz, 2 milyon Suriyelimiz, aylığı bir milyarın altında 8 milyon emeklimiz var. Sorunlar ağır. Ancak sorunları çözecek birikim, kapasite ve bilgimiz var. Seçim bildirgemiz en tipik örneğidir. Gün şunu ya da bunu suçlama günü değil. Gün projelerimizi halka anlatma günüdür" dedi.

        EN HUZURLU PARTİ CHP

        CHP'nin tüm sorunları çözecek bir bildirge açıkladığını vurgulayanKılıçdaroğlu, "Bildirgeyi hazırladıktan sonra hiçbir siyasal iktidar yanlış olduğunu söylemiyor. İktidar dahil. 'Kaynak bulamazsınız' diyor o kadar. Oysa bu ülke yeri geldiğinde dünyanın en büyük 19'uncu ekonomisi. 21.'inci yüzyıla yoksulluk, işsizlik yakışmıyor. Hep 'CHP kendi içinde kavga eder' derlerdi. Şimdi en huzurlu parti CHP. Tüm siyasi partiler seçim bildirgemizi bir anlamda taklit ediyorlar, örnek alıyorlar. Bu bizim için çok ama çok önemli bir aşamadır" ifadelerini kullandı.

        ADIMIZI KULLANARAK ALGI OPERASYONU YAPIYORLAR

        İktidar olmaları halinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve imam hatip okullarını kapatacakları yönünde haksız algı operasyonu yapıldığını ifade edenKılıçdaroğlu, "CHP iktidarında Diyanet İşleri niye kapatılsın? Ben her din adamının sadece Türkçeyi değil en az iki üç yabancı dil bilmesini, felsefe-sosyoloji okumasını, halka sevgiyi, barışı, güzelliği anlatmasını isterim. Bizim adımızı kullanarak algı operasyonu yapıyorlar. Kimsenin yaşam tarzına da karışmayacağız. Kimsenin inancıyla da uğraşmayacağız. Biz CHP olarak bütün inançların güvencesiyiz" diye konuştu.

        KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYACAĞIZ

        CHP LideriKemalKılıçdaroğlu, taşeron işçilerin iktidarları döneminde güvenceye kavuşturulacağını da vurgulayarak, "Taşeronlara diyorlar ki 'CHP sizi atacak, yerinize yenilerine getirecek. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Bırakın ekmeğiyle oynamayı, bize oy verememiş vatandaşın bile rahatlıkla yaşanacağı bir düzeni sağlayacağız. Onlar gibi toplumu bölüp ayrıştırmayacağız" dedi. Partilerin "İzmir seninle gurur duyuyor" sloganı üzerine deKılıçdaroğlu, "Ben de İzmir'e hizmet edeceğim, ben de İzmir'i kucaklayacağım, bütün Türkiye'yi kucakladığım gibi. Ben de İzmirle, İzmirlilerle gurur duyuyorum" dedi.Kılıçdaroğlukonuşmasının ardından tüm adaylar. aday adayları ve partililerle aile fotoğrafı çektirdi.

        İZMİR MODELİYLE YAPACAĞIZ

        Gölet'te düzenelnen aday toplantısının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Kasaplar Meydanı'nda hayata geçireceği iki katlı kapalı otopark ve meydan düzenlemesi projesinin temelini atan CHP Genel BaşkanıKemalKılıçdaroğlu, kaynak eleştirilerine burada da İzmir Modeliyle yanıt verdi.Kılıçdaroğlu"İzmir'in başarısını Türkiye'ye taşımak istiyoruz. İzmir tek başına, bütün sorunlarını aşıyorsa, tek başına kendi metrosunu yapıyorsa, Kadifekale'yi yeniden düzenliyorsa, Avrupa'nın ne büyük fuarlarını İzmir'de yapıyorsa, meydanları açıyorsa o zaman biz de bütün Türkiye'de bunların tamamını yapabiliriz" dedi.

        SÖZ İSTEDİ

        Vatandaşlardan söz isteyenKılıçdaroğlu"Sizden tek bir isteğim var. Geçen seçimlerde CHP'ye oy vermemiş bir yurttaşımızı ikna edin ve onunla beraber güle oynaya sandığa gidin. Deyin ki yaşanacak, huzurlu bir Türkiye için sandığa gidiyoruz. İkna edecek misiniz, söz veriyor musunuz" diyerek alandakilere seslendi

        KOCAOĞLU:KILIÇDAROĞLU'NU BAŞBAKAN YAPMALIYIZ

        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Tam 1 ay içinde ülken için, 70 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için, çocuğun için, gelecek nesillerin için ayağa kalkıp CHP'yi iktidar yapmak zorundayız. Bunun için geceli gündüzlü çalışıp, herkesin kapısını çalıp, oy istemek zorundayız.KemalKılıçdaroğlu'nu başbakan yapmak zorundayız, ülkeyi kurtarmak zorundayız" dedi. Kocaoğlu ayrıca Buca tramvayı için ‘Eğer ben Ankara'ya inanmasaydım Konak-Karşıyaka tramvayı gibi Buca da başlayacaktı, Ankara'ya inandığım için sizden özür diliyorum" dedi.

        İŞ İSTEDİ

        Temel atma töreni sonrası sonrası bir kadınKılıçdaroğlu'nun önüne diz çöküp, ayaklarına sarılıp, işsiz çocuğuna iş bulmasını istedi.Kılıçdaroğlu'nun korumaları kadının iletişim bilglerini alarakkılıçdaroğlu'na verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ