Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kabin ekibine sözle tacizde bulunan yolcuya bin lira ceza

        Gökhan ARTAN-İSTANBUL

        Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) uçuşta kurallara uymayan yolculara para cezası vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda uçakta sigara içen bir yolcuya bin lira para cezasının veren SHGM şimdi de kabin ekibine sözle tacizde bulunan ve talimatları yerine getirmeyen bir yolcuya bin lira para cezası verdi. Yolcunun kimliği ve hangi havayolu ile seyahat ettiği açıklanmadı.

        Yine SHGM hava aracında ömürlü parçayı zamanında değiştirmeyen işletmeye de 10 bin lira para cezası uyguladı. SHGM tarafından verilen İdari Para Cezaları Hakkında Yönetmelik 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe girmişti. Yönetmelikle, Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda belirtilen hükümlere göre idari para cezalarına ilişkin usul ve esaslar düzenlenmişti.

        NELERE PARA CEZASI VERİLİYOR?

        "Uçaklara lazer tutmak ve uçak haberleşmesine müdahale etmek 10 bin lira, uyarılmasına rağmen elektronik cihazları çalıştırmaya devam etmek 1000 lira, uçak içerisinde sigara içmek 1000 lira, uyarılmasına rağmen yerine oturmamak, emniyet kemerini bağlamamak, baş üstü dolabını kapatmamak, başka yolcular ile veya kabin ekibi ile tartışmaya devam etmek, kabin ekibinin görevini yapmasına güç kullanarak engel olmak, kabin ekibine ve diğer yolculara sözle tacizde bulunmaya devam etmek, kabin ekibinin verdiği talimatları yerine getirmemek gibi uçuş emniyet ve güvenliğini tehdit oluşturan davranışlarda bulunmak 1000 lira."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ