Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Polisler, otomobil jantına yapılan zulayı lastikçi sayesinde fark etti

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine, 1 Mayıs'ta otomobille Van'dan İstanbul'a 2 kişinin uyuşturucu getireceği ihbarı geldi. Polis ekipleri, ihbar edilen otomobili Tuzla'dan itibaren takip ederek Üsküdar'da durdurdu. Ekipler, otomobil sürücüsü şüpheli Şivan Y. ve Hakan A.'yı gözaltına aldı.

        NE POLİS, NE X-RAY, NE DEDEKTÖR KÖPEK...

        Polisler, otomobilde yaptıkları aramalarda uyuşturucu maddeye rastlayamadı. Ekipler, otomobili özel eğitimli narkotik detektör köpeği ve x-ray cihazıyla da aramasına rağmen uyuşturucu maddeyi bulamadı.

        LASTİK TAMİRCİSİNİN ŞÜPHESİ ZULAYI ORTAYA ÇIKARTTI

        Ekipler son işlem olarak otomobilin lastiklerini incelemek için lastik tamircisine gitti. Otomobilin lastiklerini söken tamirci polislere jantlarda bir gariplik olduğunu söylemesi üzerine polis ekipleri jantları yerinden çıkartarak incelemeye aldı.

        POLİS ZULAYI GÖRÜNCE ŞOK OLDU

        Ekipler, çekiç ve tornavidayla jantlar üzerinde yaptığı çalışma sonucunda jantların kesildiğini ve hepsine birer zula olduğunu belirledi. Polisler, yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından boşalttıkları 4 jantın içerinden 5 kilo 300 gram eroin çıkarttı.

        ZULANIN YÖNTEMİ KAYITLARA GİRDİ

        Üst düzey bir emniyet yetkilisinden edinilen bilgiye göre, narkotik ekiplerinin böyle bir zulayla daha önce hiç karşılaşmadıkları öğrenilirken, bu yöntemin ilk defa kayıtlara girdiği belirlendi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Şivan Y. ve Hakan A.'nın çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandığı öğrenildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ