Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Suadiye’de lüks sitenin yönetimi ‘kedileri katletmek’le suçlanıyor

        Eray EROLLU / HT GAZETE

        İstanbul Suadiye’de lüks sitedeki kedi katliamına suç duyurusu. Bağdat Caddesi Öncü Sokak’taki lüks bir sitede 4 kedi, mamalarına fare zehiri katılarak öldürüldü. Zehirlenen 2 kedinin de son anda kurtarıldığı bildirildi. “Şehro” isimli kedisi öldürülen Yonca Dağ ile aynı şekilde “Paşa” isimli kedisi zehirlenen kardeşi Yeşim Yanç, katliamdan site yönetiminin sorumlu olduğunu iddia ettiler.

        İşletmeci Yeşim Yanç, 26 Nisan günü “Paşa” adlı ev kedisinin ıslak mamasına katılan zehirle öldürülmek istendiğini ileri sürdü. Site yönetimini suçlayan Yanç, Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yeşim Yanç şunları söyledi: “Paşa adlı kedim sitede zehirlendi. Kedimi saat 16.00 sıralarında site bahçesine bıraktım. Saat 24.00’te eve gelmeyince aramaya başladım. Sonra geldi, ancak kan kusuyordu. Hemen veterinere götürdüm. 6 gün boyunca tedavi uygulandı ve yaşama tutundu. Bu olayın site yönetimi tarafından gerçekleştirilmiş olduğundan şüpheleniyorum.”

        Kedisinin 12 saat boyunca alıkonulduğunu bu süre içinde gördüğü işkence sonucu öldüğünü öne süren Yanç’ın ablası Yonca Dağ da, site yönetimini kedisine işkence yapmakla suçladı ve şu iddiada bulundu: “Şehro adlı kedim site içersinde 12 saat boyunca kayboldu. Kedimi kardeşimle bir kafeteryada otururken mavi beze sarılı olarak önümüze attılar. Zehirlenmeden önce dövülerek 8 kemiğinin kırıldığı, kayıp olduğu 12 saat boyunca işkenceye maruz kaldığı belirlendi. Bu olayı site yönetiminin yaptığını tahmin ediyorum.”

        Site yönetiminin, geçen yıl Kadıköy Belediyesi’ne kedilerin toplatılması için dilekçe verdiği öğrenildi. Bu yüzden kız kardeşler ile yönetim arasında gerginlik yaşandığı da öne sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ